Direktlänk till inlägg 23 maj 2018

Förskolepersonal

Av Natascha Lindberg - 23 maj 2018 09:52


God förmiddag! 

Jag förstod att något var galet när min minsta inte ville vakna av morgonklockan. Jag var ioförsig själv lite trött och tänkte att lite sovmorgon skadar inte. Men när klockan vart 08:30 och jag fortfarande inte fått riktigt liv i honom så förstod jag att det var en vabdag vi hade att göra med! Han, precis som alla andra ungar just nu har vart snorig nån vecka så det var ju ioförsig bara en tidsfråga... men någonstans hade jag väl hoppats på en vabfri månad! 

Jag är i alla fall tacksam över att mina barn vet det "rätta" beteendet vid en vabdag, ni vet... kolla film under filten och mysa. Det får blir en mysig dag hemma från förskolan.


Det här med förskolepersonalen... 

Inom min krets så brukar vi ofta prata om förskolor, personalen och allt runt om det. När jag tänker efter så är det sällan som vi faktiskt har något bra att säga! Vi klagar på tider, deras sätt att inte vara med flexibla(?) maten och deras planeringsschema! 

Så sent i höstas var jag upprörd på att mina barn fick frukost som dom faktiskt inte tyckte om! Jag tyckte att dom pengarna som vi lägger på att vi får ha våra barn på förskolan så ska det "krävas" mer av/från dom!?


När jag den här månaden betalade dagisplatsen så gjorde jag en snabb uträkning och kunde till min förskräckelse konstatera att vi i snitt betalar ca 33:-/barn

33:-?! som går till frukost, lunch, mellanmål, frukt. För 33:- så tar 3 st pedagoger hand om ca 19 barn. Dom ska hjälpa dom med allt från att äta, klä på sig, lära dom saker, torka dom i rumpan, planera aktivitet utifrån barn och ålder, trösta dom och dessutom se till att barnen lever när vi föräldrar hämta barnen på dagis! 

Det är ju helt galet! 

 

Det finns saker vi ifrågasätter, vill ha en viss ändring på! Det har genom åren vart alldeles för mycket ny personal, alldeles för mycket vikarier har hoppat in. Barnen har fastnat vid en lärare för att någon månad senare måste dom skapa nytt band med någon annan! Det har vart lika förvirrande för oss som föräldrar att komma vi lämning/hämtning och mötas av en ny som vi inte har träffat.

-Vem är du, hur länge har du jobbat, vet du vad mitt barn heter? 

Det har känts som om vår Förskolan har vart en mellanlandning för alla lärare, i väntan på något bättre!? Det påverkar barnen! Det har absolut blivit bättre och det senaste året så har faktiskt samma personal vart på John avdelning! Det är en trygghet för oss men framförallt för barnen! Vi lämnar ju trots allt det finaste vi har till människor som vi faktiskt inte hinner lära känna. Vi måste lita på att dom är näst bästa efter oss! 

 

Det känns därför väldigt tråkigt att John som nu verkligen har skapat ett band med sina fröknar ska lämna dom om bara några få veckor! Vi älskar verkligen hans pedagoger, dom är alla 3 helt fantastiska! 

Vi älskat pedagogerna på Eddies/småbarnsavdelningen också. Där har vi alltid vart trygga med att lämna våra barn. Vi har alltid haft en fin kommunikation med pedagogerna. Men det känns skönt och tryggt att veta att nu när Eddie ska över till Kristallen så har han precis lika bra lärare där som innan.

En trygghet för oss, en trygghet för han!

 

När jag nu sitter och skriver det här så poppar Manne Forssbergs blogg upp. 

Han satte verkligen rätt ord på det!

 Kollas in hans blogg manneforssberg 👈

 

 

Efter att ha läst hans inlägg så känns ju dom här ganska meningslösa.👇

 

 

 


Men det är det minsta man kan ge. Dessutom har han själv vart med och valt dom.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natascha Lindberg - Söndag 25 april 19:00

  För 2 veckor sen vart jag uppringd av en man som sa sig hade fastnat för min jobbansökan på deras företag. På grund av alla arbetslös regler så hade jag vid det tillfället sökt en hel del jobb och fick be om ursäkt att jag inte riktigt hade koll ...

Av Natascha Lindberg - Lördag 24 april 18:35

  ..i nästan 2 månader! Inte för att mitt liv har vart fullspäckad med en massa aktiviteter eller jobb -jag är fortfarande arbetslös. Det har bara inte funnits tid till att blogga -det har inte funnits något speciellt att skriva om.   Lördag -h...

Av Natascha Lindberg - Måndag 8 mars 13:21


  Vilken start på dagen..! Att få vakna i tid, utvilad och med solen trängandes igenom glipan på rullgardinen som jag kvällen innan hade lämnat lite uppdragen fick hela mig att kvickna till på 5 min.   Efter att ha skjutsat småttingarna till ...

Av Natascha Lindberg - Torsdag 4 mars 10:42

  Hej -hur är vädret hos er?  Visst är jag medveten om att ännu en nedfall av snö börjar att närma sig -det gör det ju alltid när jag tvättat upp ungarnas vinterkläder, men just nu har jag spirande känsla i hela kroppen eftersom solen lyser nästi...

Av Natascha Lindberg - Torsdag 25 feb 23:04


  Tänk att jag nu är här -jag är nu arbetslös och måste återigen fundera på framtiden.  Just nu är jag inte stressad eller orolig. Det skulle ta för mycket av min energi -energi som jag kan lägga på annat, viktigare! Jag kan trots alls inte påver...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se