Alla inlägg under november 2019

Av Natascha Lindberg - 20 november 2019 11:29


Det känns overkligt att vädret ute avspeglar mer en tidig vår/höst än slutet av november månad -håller ni inte med? Jag är absolut ingen vintermänniska, har aldrig vart förtjust i kylan, dunjackor och varma skor. Vill hellre ha sommar, vara barfota och tunna linnen. Men rätt ska vara rätt och jag känner mig därför något besviken när vintern verka lysa med sin frånvaro i form av lera, sand och skitiga ytterkläder! 

 

Idag är jag hemma med febrig Eddie,

igen -andra gången på 2v. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som är fel på han. Han hostar inte, snorar inte, har inte haft krupp.. ingenting. Han vaknar med huvudvärk och feber?! Jonas har också vart dålig till och från i över 3v nu. Han går från en dag "nu blir jag bättre" till att han spottar och fräser på oss som en anakonda -sjukt jobbigt för oss alla andra! Han är heller inte den som i första taget ringer sjukvården och det tar alltså långt tid innan han får rätt hjälp för att bli frisk. Idag tog han äntligen tag i det och har nu fått hostmedicin utskrivet. Nu kan vi alla i familjen börja läka.

 

Lill-lördag idag. Jag hoppas att vi trots vab, hockeyträning och min egen träning ska få ihop lite vardagslyx med sushi ikväll

-det var alldeles för länge sen!

 

 

Vad har ni som vardagslyx, vad unnar ni er en helt vanlig vardag för att känna det där lilla extra?

Av Natascha Lindberg - 19 november 2019 07:00


Godmorgon!

I morse vart jag väckt med en kaffe på sängen -ett annorlunda och trevligt sett att vakna på. Kanske är det just det som behövs för att jag ska lämna mitt morgonhumör i sängen?


För några veckor sen kom jag i kontakt med en medium, en andlig rådgivare(?) via en vän. Jag har funderat i ett par veckor om jag ska låta mig spås eller ej och beslutade mig igår för att testa. Allt jag behöver göra är att skicka in en nytagen bild på mig själv utan filter och annat tjafs och sen vänta i ett par dagar -hur fränt?!

Lovar att dela med mig lite av vad som sägs!

 

Har någon av er testat det, har det stämt in på er, kan ni tänka er att göra om det?

Själv är jag supertaggad på att få en titt in i framtiden.

 

Av Natascha Lindberg - 18 november 2019 07:30


Hela min gårdag var på hold!

Lördagens festligheter höll oss vakna enda fram till 03:30 -vem trodde det var möjligt efter 30?! Vi hann med både min firmafest och Sandras 40års kalas. Dagen efter.. ja då var det inte lika roligt! Vi åt pizza till frukost, lunch och middag, gjorde inga som helst söndagssysslor och sov till och från hela dagen. Jag uppskattade barnen som nöjde sig med att bara glida omkring utan att kräva något mer än mat.


Idag kommer Theo hem -han och hans fritidsintresse hockey. Idag fick jag frågan "är det värt det -jobbet som följer med hockeyn" Och ja -men bara för att han är så jädrans duktig vår unge! Som jag har skrivit tidigare

-han är verkligen jätteduktig och jag tror att han en dag blir något stort inom sporten!


Dags att ta tag i dagen!

Ha en fin dag i slasket.



Av Natascha Lindberg - 15 november 2019 07:15



   

Godmorgon! Kände mig som en begagnad trasa när mitt alarm gick igång i morse. Till min förvåning samarbetade ungarna till 100% -maxat! John gjorde ordning sig själv för att sen hjälpa lillebror med sitt. Det händer inte ofta att dom samarbetar med varandra men när dom gör det kommer jag inte påpeka valet av ett par leopardmönstrade byxor ihop med en tigerrandig tröja som John så vänligt plockat fram till lillebror i morse. 


Dags att stressa igång sista vardagsdagen för veckan. Ikväll är det som tacomys med diverse snacks till minimonster -en helt vanlig fredag!

 

Av Natascha Lindberg - 14 november 2019 12:00


Hallå där! Torsdag igen då -bara en dag kvar till helgen! Jag hade önskat mig en lugn och skön helg, hinna ikapp med vardagens alla måsten och ta sig tid för att andas. Det får kanske vänta tills man är pensionär(?!) eftersom vi på lördags ska på firmafest.

 


Min svaga punk, min absolut sämsta sida är vardagsmorgon -jag uppriktigt avskyr tidig morgon. Jag är långt ifrån en sunshine en vardagsmorgon! Det tar långt tid för mig att vakna tillräckligt för att acceptera familjens små misstag! Det är inte roligt -för varken mig eller resten av familjen! Jag klarar inte stress, oklarhet eller barnens småtjafs om vems leksak det är. Sen har jag en number one stresstrigger -ett ostädat kök.. jag avskyr, verkligen avskyr att vakna upp till stök på morgonen! Min man som annars är bra på mycket har en riktigt jobbig vana -att glömma saker.. hela tiden! Tider, aktiviteter och barnens kläder ibland säkert barnen utan att jag vet om det!

 

Ett par gånger i veckan spenderar jag morgon med att leta efter barnens vantar, mössor och andra plagg dom bör ha till och från skolan. Eftersom jag lämnar vet jag vad jag lämnar -med strl, färg och och mönster. När han sen kommer hem med barn utan ex tröja, vantar eller att ungen har ett par främmande byxor på sig förklarar han med "vi har letat, det finns inte(!) fast jo, jag har ju lämnat där?!

 

I morse letade vi efter mössa, vantar och mina bilnycklar! Till slut gick jag ner till förrådet för att hitta eventuella reserv. Tid, tid och ännu mera tid. Väl ut genom dörren hittar jag inte min nyckel, jag svär, letar och tar till slut reservnyckeln medveten om att jag sen måste åka hem för att hitta nyckeln för att kunna låsa ytterdörren, ännu mera tid Jag åker hem, fortsätter att leta och inser 30 min senare att Jonas måste ha tagit nyckeln med sig till jobbet!

 

Där och då jag är på gränsen till explosion. Jag gråter, är arg och sjukt frustrerar över människan som inte kan komma ihåg enkla saker! Och inte nog med det, när jag sen ringer för att få utlopp för min frustration som han så klantigt ha skapat säger han bara "jaja jag har förstått det nu" meeen du -det kan du ju inte ha gjort eftersom skiten upprepas!

 

I efterhand, efter att jag har fått lugnat ner mig något kan jag ibland reflektera över situationen och då ibland inse att jag kanske har överreagerar.. att vissa fula ord, förhöjd röst eller tårar var onödiga.. men snälla, hjälp mig att inte tappa mitt förstånd genom att säga "jaja gjort ett gjort"

 

Ja ibland räcker det inte att räkna till 10!

 

I övrigt -jag älskar den där människan jag precis beskrivit ovanför!

 

 

Av Natascha Lindberg - 12 november 2019 12:44


Idag vaknade Eddie med huvudvärk och kändes en aning varm -dock ingen feber. I förebyggande syfte tänker jag att han får vara hemma och vila! Något han för en gång skull har tagit på allvar och verkligen legat och vilat i soffan bredvid sin trötta mamma! 

 

  

Vi har sen 6-8 v tillbaka pratat om att boka en weekendhelg i Stockholm för oss och Eddie. Tanken är att åka och se Bamses show, bo på hotell och äta gott. Jonas, människans optimist har under alla dessa veckor sagt "vi bokar sen, vi bokar ikväll, det är ingen brådska!" fick sig en lagom "käftsmäll" när vi igår skulle boka och hotellet som vi har tittat på var helt fullbokat, också ett annat och ett annat! Visst kunde jag ha gjort det på egen hand men eftersom vi båda två ska bo där ville jag att han skulle vara med och tycka till!


Istället vart det en panik-bokning sent igår -till 2 olika hotell! Det blir nog jättebra ändå! Jag ser fram emot lite egentid med mini och hans pappa. Hotellövernattning, restaurang och hotellfrukost. Det hela får bli lite av Eddies julklapp. John som skulle kunna byta bort sin lillebror mot en liten chokladbit är helt överlycklig som får stanna hemma och ha en helhelg med sin farmor. 

Av Natascha Lindberg - 10 november 2019 20:30


Vi har alla i familjen vetat om att det är fars dag -flera veckor innan. Han har instruerat mig med tid för uppstigning, små tjänster som skulle göras och vad frukostbrickan fick lov att vara dukat med. 


Det känns ändå som om han vart nöjd eftersom jag redan kvällen innan "firade" fars afton med en ostbricka.

 

  

Dagen efter väckte barnen sin pappa med frukost som jag nu i efterhand undrade varför jag gjorde ensam?

 

  

Jag kan inte minnas att mors dag är fullt lika spektakulärt?!

 

Något som värmde lite extra i mitt hjärta var ett handskrivet brev från Theo till Jonas. Det är inte alltid enkelt eller självklart att en relation mellan bonus barn och föräldrar ska fungera. Just i deras fall vet jag att dom har en fin relation men det blir ju alltid något extra när jag ser sånt här som bekräftar det..

 

 

Jag är så tacksam för att dom två är tajta!

 

Till Jonas från dom små men även dom stora fick han en id-bricka med alla barnens personnr på. Innan jag beställde den frågade jag Theo hur han vill. Det är ändå viktigt att han har en egen vilja i såna här situationer, att han får vara med och bestämma hur pass nära i relationen han vill vara sin bonuspappa! Det var inget tveksamt svar som behövdes funderas på "Ja det är klart" svara han när jag ställde frågan!

 

Grattis till pappa-Jonas för allt du gör för dina mina, våra barn. Jag vet att dom alla 5 är stolta över att ha just dig som pappa! 

 

 

Av Natascha Lindberg - 8 november 2019 08:09


Godmorgon! 

Vilken lycka för barnen att få vakna upp till snöfall -nu hoppas vi på att det ligger kvar i några dagar!


Ja nu är det fredag igen och ännu en helg med arbete. I ett svagt ögonblick efter 1 glas vitt för ett par helger sen gick jag med på att hjälpa min svägerska och "svåger" kan man säga svåger om svägerskans man? med att måla deras innertak i vardagsrummet. Efter att ha funderat på det kom jag själv på sen att taket i vardagsrummet sitter ihop med större delen av resten av övervåningen. Det vart alltså lite mer än vardagsrummet. Men det är ok, ett busenkelt arbete eftersom jag inte måste vara jätteförsiktig med väggarna nedanför -underlättar ju arbetet! Dessutom ser jag faktiskt fram emot att få umgås med Julia -en av dom absolut bästa människor jag känner, klok och snäll!

 

Igår hade vår äldsta lite kalasfika för släkt och vänner. Eftersom han faktiskt fyllde 16 fick han själv skriva inbjudan samt fixa fika.. och städa undan -vilket han gjorde utan protest! Fikat vart uppskattad och cheesecaken vart en succé! Så mycket har hänt med honom dom senaste 2-3 åren. Vi, andra och även han själv har sett det! Jag är helt övertygad om att han kommer bli en alldeles utomordentlig medmänniska till alla runtomkring!

 

Ha nu en fin fredag!

 

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards