Senaste inläggen

Av Natascha Lindberg - Måndag 4 feb 18:45


Hallå.

Jonas har åkt iväg till gymmet och själv har jag precis landat vid köksbordet med en kaffe.

Det glädjer mig att han efter så många år har börjat ta hand om sig själv, äter rätt och tränar -regelbundet! Själv har jag halkat efter, sjukdomarna avlöser varandra och jag kommer liksom inte tillbaka till rutinerna. Just nu dras jag med årets andra förkylning.


Idag hade jag ett säljarmöte med en av företagets gamla "veteraner"

Han är liksom lite allt-i-allo och jobbar som säljare för flera olika företag, inkl. oss. Han är närmare 90 år och "vägrar" gå i pension, han verkligen älskar sitt arbete! I flera år, typ i oändlighet så har mina chefer haft hand om honom, idag "duger" bara jag. Inte ens när han ringer är han nöjd med att samtala med någon annan mig, han ber hellre om att få återkomma än att prata med någon annan. Jag "älskar" han -och han mig! Tänk att man fästa sig så vid en annan människa, som man dessutom knappt känner!?

-Du ska vet att jag gillar dig, du är inte krånglig -inte ett endaste dugg, det vill jag att du ska veta.

Det är klart man blir glad när man får hör sånt!


Jag är nog ganska "känd" för att vara okomplicerad. Jag är oftast väldigt rak för rak och krånglar sällan till det. Jag har genom åren lärt mig att vara något mer ödmjuk och försöker känna/tänker mig för innan jag öppnar munnen. Jag klickar bäst med likasinnade. Jag har oerhört svårt när jag inte kan förstå mig på människor. När dom säger en sak men menar/gör något annat -väldigt förvirrande! 

Krångla inte till det -eller dig!

Att sen alla inte riktigt uppskattar det, ja -är det inte alltid så?

 

Till något helt annat..

 

 

Vårens nyheter börjar hitta sin väg in i butiken, bl.a., 

Boel & Jan

 

 

 

  

 

 

 

Jag älskar allt med små läder/skinndetaljer!

 

 

ANNONS
Av Natascha Lindberg - Lördag 2 feb 14:30


Jag kan inte vara annat än nöjd, stolt och lycklig för att jag får och för att han vill vara en av mina ungar på min rygg!

 

  

Jag vet att det finns dom som undrar men kanske inte vågar fråga..

👉HÄR kan ni läsa om varför jag inte har tatuerat in Sammy... än!

 

 

ANNONS
Av Natascha Lindberg - Torsdag 31 jan 08:00


Godmorgon!

Jag har precis fått i mig lite frukost... alldeles för mig själv i tystnad. Idag har jag en del ärenden att utreda och det kommer vara en sån där dag då allt går väldigt fort. 

Frukost, jag har alltid älskat frukost... frukostbuffé med all tänkbar frukost, frukost på sängen, hotellfrukost. Det ska helt "enkelt" vara stort och maffigt men många ätbara alternativ. En enkel yoghurt alt. smörgås har aldrig vart min grej och tills för 1 år sen åt jag aldrig frukost.Idag tänker jag annorlunda, idag tänker jag smart och försöker alltid få i mig frukost. Kesomacka med avokado, havregrynsgröt med bär, protein pancakes eller smoothie.

Så viktigt med frukost!


Det är ändå konstigt hur vi som föräldrar tjatar och tuggar på våra barn om vad som är viktigt och varför det är viktigt men gör ofta raka motsatsen?! Vår äldsta har äntligen valt ett gymnasium och nu är det väl bara att tagga vuxenlivet, mer ansvar, egna beslut mm. Men som han har vart stressad över det hela. Jag tror att det har handlat mycket om att "göra fel val" 

För första gången i hans liv så har han ensamt fått lov att göra ett val, ta ett beslut... med ingen som helst påverkan ifrån oss. Vi har vart väldigt tydliga med att tala om för honom att hans gymnasium-val är hans val! Vi bryr oss inte om vad eller vart han vill gå! Vi har lagt upp alternativ så som extra hjälp utifall om han vill flytta, pendla eller plugga utomlands. Dom valen har han fått med full stöd ifrån mig och hans pappa. Något annat än att plugga har däremot aldrig vart ett alternativ, något vi också har vart väldigt tydliga med! 


Men nu är valet gjort och det blir 3 år på teknik-linjen här i Mora som om vi trodde nått annat. 

Utöver det funderar han på att ta moppekort och en extra utbildning vid sidan om skolan för att i framtiden kunna dra in extra cash vid sidan av skolan/jobb.

Jag är sjukt stolt över han!Av Natascha Lindberg - Onsdag 23 jan 20:36


Varför sluta med en enkel förkylning när man han ha fler sjukdomar, 

vad sägs om lite magsjuka?! Den knackade liksom på och brydde sig inte ens om att vänta tills dess att vi hade öppnat, plötsligt fanns ondskan innan för våra väggar!

Det här hände igår.. 12 timmar senare hade stackaren till slut slutat spy. Nu är vi alla spända på att se vem som är näst ut. Det vore väl ändå gaska trist om så är fallet, vi har alla olika saker planerade inför helgen.


Dagen har jag spenderat med att tvätta all tänkbar textil, sanerat toaletterna, torkat golv, spritat handtag och druckit kaffe. Barnen har aldrig vart snällare och har mestadels legat i soffan bredvid varandra och kollat på Brandman Sam, om och om igen. När Eddie har tröttnat så har han på egen hand lekt med sina leksaker, utan gnäll eller tjat. Jag är i chock! Jag kan inte minnas att det någonsin har vart lätt/enkelt att vabba dom två tillsammans. Dom älskar varandra, kan inte vara utan varandra men dom kan bråka så som ingen annan kan. Eddie är expert på att trycka på Johns känsliga punkter och John anstränger sig inte ens för att försöka undvika konflikter. Idag är en dag att minnas! 

 

  

Mina små trollungar!

 

Vabruari, jag hoppas att vi är klara för i vår med att vara sjuka!
 

Av Natascha Lindberg - Tisdag 22 jan 13:48


Då kör vi på årets första vab, 22 dagar in på det nya året.

Eddie har dragit på sig en förkylning med feber och krupp, vi ställer in oss på ca 3 sömnlösa nätter! 


Det är bra konstig ändå, under dom första 6 åren är barnen sjuka var och varannan dag, hela försäkringskassans

vab-kalender blinkar med sjuka röda dagar. När dom sen börjar på förskolan så blir dom knappast snuviga?! 6,5 dag har John vart sjuk sen han började förskoleklassen. 10 på Eddie. Dom stora, ja dom har 0 frånvaro.


 Är immunförsvaret sämre när dom är små eller är sjukdomarna/virusen starkare på förskolor?!

Varför känns det som om det bara är våra barn som har vart sjuka så mycket?

Don´n make sanse!Av Natascha Lindberg - Tisdag 22 jan 13:15


 

Nu har vi gjort klart Formex-mässa för den här gången. I vanliga fall brukar vi vara 5-6st men pga av olika orsaker vart vi "bara" 3st.. trots det fick vi en hel del gjort och jag är sjukt exalterad över alla dom nyheter som kommer att komma in under våren. Det ska blir så roligt att få visa er alla nyheter!


En av nyheter för i år dock inte Formex relaterat är dom här...

 

   

Hur fina? 

 

   

   

Den kommer att finnas i 4 olika färger. Röd, Grön, Rosa och Blå.

Jag tycker det är en helt fantastiskt fin klocka. Trots att färgerna kanske inte skriker just mitt namn så vart jag förtjust i den röda.

 

 

 

Vilken är din favorit?

 

Kommer inom kort..  

Av Natascha Lindberg - Onsdag 16 jan 20:01


Nu är äntligen dagen här... eller dagen innan dagen. Veckan har gått förvånansvärt sakta, tiden har nästan stått still! Tidigt imorgon går vårt tåg till Stockholm och den årliga Formex-mässa, som jag har räknat ner. Två dagar av inspiration, shopping, god mat och hotellfrukost.. sen så klart sällskapet! Jobbmässigt är det här den absolut bästa dagen på året. Följer ni mig på Instagram så kan ni följa vår resa där, både privat och företagets @grannas_hemslojd. Låt mig få inspirera er också.Igår lyckades vi till slut enas om ett närliggande hotell till Gröna Lund. Det blir hela paketet, med fin-hotell med ett eget rum till pojkarna, hotellfrukost, Grönan och middag och vi åker tåg dit. Barnvakt till småttingarna är redan säkrat. Tidigare i veckan fick svärmor en lapp med datum då hon ska vara barnvakt... ett tag undrade vi om det verkligen räckte med en liten lapp eller om vi skulle börja skriva upp på en kvittorulle. Det är tråkigt att vi har sånt litet barnvakts-nät.. familj som kan ställa upp. Vi är väldigt glada över att ha svärmor!


Nej vet ni, det är dags att packa resväskan, tåget går redan 06:25 imorgon!

 

glöm nu inte att följa oss på instagram, @grannas_hemsojd! 

Av Natascha Lindberg - Tisdag 15 jan 12:38


Jag älskar att ha saker att se fram emot, något som ligger fram i tiden!

Vardagen blir så mycket roligare om man har något kul att längta efter, håller ni inte med?


Efter mycket letande, velande och jämförande så slog vi äntligen till och bokade resa i höst.

En hel vecka med sol, bad, mat och inga måsten... längtar! Småttingarna, framför allt John är jättetaggad på glassen flera gånger om dagen och helst innan maten.


Som jag skrev i ett tidigare inlägg så följer ju varken vår äldsta eller Theo med. Efter några dagars funderande så så bestämde sig även Sammy för att stanna hemma. Han tyckte inte det kändes så lockande att åka med dom små, vilket vi självklart förstår. Vi kommer istället ta en weekend med dom till Stockholm. En hel helg med bara dom 3 stora, hotellövernattning, shopping och Gröna Lund! Barnen mest Sammy tyckte det var en helt fantastisk idé.

 

Nu är sommaren planerad och jag kan slappna av. Utöver det blir det en hel del jobb för både mig och Simon. Jonas som fortfarande har sina industriveckor får vara hemma med dom andra. Vi får hoppas på en lika fantastisk sommar som förra året... så att dom kan hänga mycket ute och vid hamnen.


Om ni bara förstod hur exalterad jag är över kommande året, jag har så mycket roligt att se fram emot!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se