Senaste inläggen

Av Natascha Lindberg - 8 september 2019 14:15


Drygt 1 vecka senare har jag smått börja komma ikapp med vardagen!


Turkiet!! Jag önskar att jag på ett rättvist sätt hade kunnat beskriva vår resa för er! Inga ord i världen kan beskriva det. Tänk er den bästa låten, känslan man kan få till den -harmoni, lyckorus och fullständighet! Lugnet som följer med rytmen! Förstår ni?


Jag ångrar så att vi inte reste med Nazar redan för 2 år sen då vi var till Grekland. Jag satt då och kollade länge på Nazar men i slutändan landade det på Tui. Varför -det vet jag inte. Kanske för att jag då inte hade hört så mycket om bolaget, hittade inte någon användbar information om företaget. Oklart, jag minns inte! Nazar är detsamma som Tui. Samma resmål, samma flyg, samma hotell men själva företaget och konceptet är uppbyggt på ett helt annat vis. 


HOTELL: Pegasos Royal -det var där vi tillslut hamnade. Ett av 3 "syskonhotell" i Avsallar. 

Vi älskade allt med det. Hotellet, området, poolerna, avståndet till havet.. Allt som behövdes fanns där på området. Antingen på Royal eller Resort. Helt klart näst-bästa hotell vi bott på med barn. Rummet var i en bra storlek och låg på andra våning. Utsikten var helt fantastisk och ni kan se hur nära havet ligger hotellområdet.

 

 

Sängarna däremot -dom är från en helt annan planet. Jag som i vanliga fall tycker om fast underlag vaknade flera gånger under en natt för att det gjorde ont i kroppen! Något som ioförsig lätt kan fixas av hotellets duktiga massörer om man inte har något emot att spendera några extra hundra på semestern.

Tyvärr ser jag att det inte vart många bild på hotellet/området, det trots att nästan 3000 bilder togs. 

 

  

Vid vår bokning la vi till lite extra så som Comfort Class, Hamam och privat transport. Innehållet i Comfort-paketet var bl.a sen utcheckning -något som passade oss jättebra eftersom vi inte lämnade hotellet förrän vi 20.00 , utcheckningen skedde 18.00 ist för 12. Vi kunde därför bada precis hela dagen innan det var dags att packa ihop oss. VIP-incheckning vid ankomst -just där är det oklart vad som menas med VIP. Vi kom fram relativt sent ca 01.00 och checkade in precis som vanligt. Vi vart däremot erbjudna baguettsmörgås -kanske var det som var VIP? Ála cart-frukost 3gg i vecka +färskpressad juice varje morgon. Något vi tyvärr inte förstod förens ett par dagar senare. Det finns andra saker som ingår i paketet men bara det faktum att vi hade sen utcheckning gjorde det hela värt det kostnaden. Hamam är ett spapaket som innehåller bl.a en skrubbning. Jag rekommenderar att göra den första dagen, allt annat vore tortyrsamt eftersom brännan satt sig efter bara nån timme. Prismässigt kostar det lika mkt där som att boka innan. Fördelen är kanske att betala och göra klar för att sedan boka tid vid ankomst. Privat transport var himmelskt och helt klart värt pengarna! Inte nog med att vi slapp vänta i oändlighet på dom andra resenärerna, alla stopp längst som är längst vägen så tog vår resa 1h kortare i tid enkelresa. Kan verkligen rekommendera det!

 

MAT: Maten var helt ok enligt mig. Jag känner inte att jag saknade något speciellt och det fanns mycket att välja på. Olika teman till middag varje dag. Man har även tillgång till Resort-restaurangen. Där åt vi en av kvällarna tillsammans med Svägerska m.familj som även bodde på Resort. Just där kan jag tycka att upplägget kändes rörigt och inte alls lika stort utbud -något som även barnen påpekade och önskade om att få gå till vårt hotell. Det kan ju ioförsig bero på att vi hade vant oss vid vår restaurang. Eftersom våra barn ofta äter lunch vid 11.30-12 vart det att vi 6/7 dagarna åt den vid snacksbaren på terrassen. Mellan 10.30-16.00 stod det 3st kockar som hela tiden såg till att det fanns färsk och varm mat att ta. Det fanns pizzor, korv, burgare och fish and chips. Alldeles lagom för både oss och barnen som åt och älskade fish and chips hela långa veckan! Den riktiga lunchen som vi bara hann med 1 av dagarna var jättebra den också. Fin färsk sallad, frukter, fisk, kött, kall och varm mat. Som jag skrev -maten var helt ok. I min mening tror jag att kockarna gör det bästa av det dom har att tillgå. Det är inte som om dom inte försöker och maten var helt klart ätbar och färsk. Jag till och med åt kyckling -något jag aldrig gör utomlands. Frukosten älskade jag. Det fanns allt jag ville ha plus lite till. Vi hade ju valt till extra vid vår bokning och fick därför färskpressad juice -något min man verkligen uppskattade! Vatten på flaska fanns att tillgå på minst 5 olika ställen vid Royal, något speciellt jag älskade!

 

 

Ála cart frukosten fick man äta på Pegasos Club och ligger bortanför Resort. 

Frukosten är ett utplock ifrån buffén och man fick till det välja på en varmrätt bl.a omelett, pannkakor mm. Kan uppskatta själva känslan eftersom vi tillsammans med barnen kunde sätta oss ner vid bordet tillsammans för att äta. Annars blir det att man först hjälper barnen för att sedan ta åt sig själv och då har barnen ätit upp.

 

PENGAR: Vi hade innan läst lite ang deras valuta och vart tipsade om att man skulle växla till LIRA, pengarna var mer värda till dom som LIRA än euro. Väl där var priserna satta i euro eftersom turisterna själva föredrog det. Själva hotellet ligger något avsides och det finns 1 bankomat utanför området som tar 12% vid uttaget. Eftersom bankomaten inte fungerade och hotellpersonalen hade informerat oss om att automaten ibland "svalde" kort fick vi hjälp av personalen med taxi och åkte in till Avsallar 10min bort. Avgiften där var betydligt mkt mindre. Växla i Sverige. Euron och Lira ligger på samma men som jag skrev tidigare så är LIRA mer värt för dom. 

 


Eftersom redan var i stan passade vi därför på att äta middag där. Vi hittade en jättefräscht restaurang/sportbar som hade en meny på 5 olika språk -där också Svenska! Maten där var helt fantastisk mat! 2 vuxna, 2 barn, drinkar till ungarna och vin/öl till oss -vi betalde ca 500kr för det. Avsallar-centrumet har allt som behövs. Shopping, mat, och små livsmedelsbutiker. Vi hittade en längst ner på gatan, gömd bakom turiststråket. Glass, 2:-, våtservetter 2:- godispåse 5:- -ja ni fattar? Där var heller inte priserna satta i euro. Helt klart värt ett besök om man åker dit men inget måste. Vi upplevde heller inte dom som påstridiga eller efter. Prutningen gjorde dom själva -från 300:- till 100:- vid ett nej..typ. Vi åkte faktiskt in till Avsallar 2gg var av en gång tillsammans med Svägerska m.familj. 

 

  

UNDERHÅLLNING/Aktiviteter: Skedde på både Royal och Resort men det var på Royal som dom "stora" showerna visades. Så som trolleri, dans och akrobatik. Inget jätte tjoho men trevligt att kunna avsluta en dag på som redan innan var ganska händelserik. På området fanns också gameinghall, bowling, uthyrning av bilar, småkaruseller och pysselhörna med bl.a målning -då mot en kostnad. 

 

BARNKLUBBEN: När vi dag 2 efter frukosten kom tillbaka till rummet fanns en inbjudan till barnen vid dörren. Dom var välkomna till Kapten-Nemos piratklubb kl 10.00 Barnen vart supertaggade och ville väldigt gärna gå dit för att se vad det hela handlade om. Jag hade ju föreställt mig engelsktalande aktivitetsguider. Förklarade länge för barnen att dom måste peka om dom vill något men att dom säkret skulle förstå. Väl där möttes vi av 4 tjejer och alla talar Svenska! John ville gärna stanna men Eddie som inte kände sig helt bekväm valde att följa med oss. Det bästa kommer nu -barnklubben var ingen engångsföreteelse utan ett återkommande koncept! Klubben är öppen 6/7 dagar, 2 gånger om dagen, 2h varje gång! Ni fattar va?!


Kanske sticker det i ögonen på vissa nu, varför lämna dom på klubben 4h varje dag? Kanske är det någon som tycker vi var sjävviska, att vi borde ha spenderat all tid med dom, varför ens åka på en resa om någon annan ska ta hand om våra ungar?  Men då ska jag säga er -våra barn ville det, dom ville knappt bli hämtade när vi kom. Under dom 2 timmarna/2 gånger om dagen som dom spenderade med tjejerna bakade dom kakor, hade skattjakt, gjorde experiment, hade simskola, gick på utflykter och hade kalas för Kapten-Nemo och mycket mer! Dom älskade det, vi älskade det! Dagen då klubben var stäng slutade med powernaps åt båda barnen och Jonas. Ungarna var helt slut och energin var på noll strax efter lunch. Den där barnklubben var räddaren i nöden för oss alla. Men visst kände man sig lite skyldig när man med en varsin glass mötte barnen tågandes efter sina aktivitetsguider under en klubb-timme.

 

 

    

Vår ensamtid spenderade vi på en varsin madrass i havet -dit barnen iaf helst inte ville gå. Vi bara låg där, njöt av lugnet, värmen och havet -som låg på 29-30 grader. Passa liksom på att suga all den fantastiska atmosfären. Vi passade även på att flyga parasuit efter båt -något vi länge har sagt att vi ville testa. Någon jättesuccé tyckte varken jag eller Jonas att det var men det är alltid roligt att få testa på något nytt!

 

  

Det fanns andra utflykter/aktiviteter att till gå som även dom låg på området längst stranden. Speedboat, bananbåt, dagsutflykter med båt och akvariumdykning. En dagsutflykt kändes inte jättelockande och vi vart därför glada när vi vart erbjudna en utflykt på 2h med speedboat. Tillsammans med svägerskans familj lyckades fyllde vi nästan en båt och kunde därför hyra den utan andra turister. En alldeles lagom tur på 2h. Några sköldpaddor eller delfiner fick vi tyvärr inte se så som ev arrangören hoppats på men bara att komma ut till havs gjorde mycket. Och den där brännan efter 2h -gaaaah!

 

           

Det var en slagen hjälte som somnade på vägen hem i min famn.

 

 

Det är klart att det alltid kommer finnas finare stränder, klarare hav, godare mat och bättre hotell. Men för oss som resten med barn 4 och 7år gamla var det här destinationen en 10 poängare och framför allt mest prisvärd. Vi tittade på ex antal olika resebolag men kom inte ens i närheten prismässigt så som med Nazar. 

 

 

 

Kanske hjälper jag någon men valet att resa med Nazar?!

 

 

ANNONS
Av Natascha Lindberg - 7 september 2019 12:28


Efter 6 månaders väntan, laserbehandling, ögoninflammation och ett missförstånd på det så har jag nu äntligen vart till Janni på love4lash och fixat till mina ögonbryn -jag älskar dom!


 

Jag gjorde en liknande behandling redan för 2 år sen -då var det mer känt som 3D/microblading. Jag trodde jag hade koll på vad som skulle hända men det visade sig att jag var helt fel ute med cykeln. Vid min förra behandling ritade hon först upp mina bryn, vi gick igenom form, storlek samt färgsättning. Jag vart bedövad med Embla och därefter påbörjades behandlingen. Vi fick då lov att avbryta behandlingen för att lägga ytterligare en bedövning -min smärttröskel är överdrivet liten! Samma sak hände vid återbesöket man oftast gör inom 60 dagar.


Riktigt så vart det inte den här gången -någon bedövning använder inte hon i början av behandlingen och det fanns stunder som jag ville krypa ut ur mitt egna skinn! Den klumpen jag hade under större delen av behandlingen påminner om känslan då ditt barn har riktigt ont och du inte kan hjälpa dom. Som när Theo brände sig på min plattång vid 1år, när John skrek helt hjärtskärande den gången han ramlade ut ur sängen vid 10 månader eller då Eddie klämde 3 av sina fingrar i garagedörren och då jag skulle försöka få loss honom och drog dörren åt fel håll! 


Som jag skrev tidigare så har jag en lite smärttröskel, det gäller samma sak vid bedövning hos tandläkaren och även vi en tidigare operationer som jag haft. I vanligt fall så skulle jag nog påstå att smärtan ligger på 4-6 så som hon själv sa -annars hade väl folk inte utsatts sig för det här? Jag och mina odds brukar inte följa den normala kurvan!


Hur som helst, hennes konst av mina bryn är nästintill perfektion -Jag älskar dom!! 

Jag imponerades av hennes ambition. Hon är under 30 med familj och barn. Har gått ut gymnasium i helt annan inriktning, driver ett företag med diverse olika behandlingsmöjligheter så som fransar, naglar, filer, bryn och hon ska nu gå ytterligare en utbildning.. Jag menar -Hur många kan säga att dom har kommit lika långt?! Jag uppskattade hennes lugn och ödmjukhet -jag kände mig trygg och väl omhändertagen. Någon man inte kan få för lite av när man lägger sig i stolen och låter sig käras i ansikte! 

 

 

     

Som i ser så hade min microblading gjort sitt och jag har dom senaste 8 månader fått lov att måla dom. Man bör göra regelbundna återbesök för att uppehålla perfektion vilket kommer vara mycket enklare nu eftersom jag inte behöver åka ända ner till Stockholm för att göra det! Jag rekommenderar verkligen love4lash och Janni om ni funderar på Phibrows! 

Någon hemsida har hon inte men ni hittar henne på bl.a instagram

 

     


 

ANNONS
Av Natascha Lindberg - 20 augusti 2019 07:00


Igår gick vardagen tillbaka till det normala, skola och förskolan öppnade upp sina dörrar för höstterminen. Det är galet hur fort sommaren har gått, galet hur fort barnen har växt. Eddie flyttade över till Kristallen storbarnsavdelningen, John började 1a klass, Theo 5an, Sammy 8an och vår äldsta går nu på gymnasiet. Gaah?! Inte nog med att dom blivit stora, jag blir ju också gammal?! Vi är ju faktiskt inte längre en småbarnsfamilj.

 

 

Låt er inte luras av hans dystra min, han är glad över att börja i skolan..

det vart bara en chock att gå upp så tidigt igen.

 

 


Nu är nedräkningen är definitivt igång -Så nära men känns som så långt bort!

Näst sista dag idag. Tvättmaskinen kommer gå varm den kommande dygnet och tiden kommer inte att räcka till. Jag har bestämt mig för att väskan ska vara packad och klar i hallen senast kl 21.00 imorgon kväll! Jag är klar med alla måsten så som medicin, badkläder och sommarplagg. Allt annat kan jag shoppa efter vägen om så behövs!?

 

Ha nu en riktigt bra dag!

 

Av Natascha Lindberg - 16 augusti 2019 10:01


God förmiddag! Än en gång har barnen gjort sig påminda om att dom är mina ungar rakt igenom och tog ut en lång sovmorgon till 09. Det nästa gör ont i mig när jag tänker på att om bara några dagar så kommer jag behöva väcka upp dom vid 06.30


Förutom att jag satt i telefonen med diverse olika ansvarstagare inom Mora IK igår återkommer om det så hann jag med att gå igenom vårt medicinskåp. Jag har nu sorterat, värderat och beslutat mig för att ta med.. ja typ allt! Det är finns ett quote som skulle kunna användas på mig "She always overpack" och kanske gör jag det men faktum är den -om jag överväger och beslutar mig för att inte ta med mig något.. ja då kommer jag definitivt behöva det -oavsett vad det än kan vara! Dessutom, är det inte bättre att utgå från det värsta än att bara tänka "ifall att"?!

 

 

      

Det här är vad som finns i väskan:

 

1. Nässpray, mestadels för avgång och landning.

2. Solkräm obvious i alla dess former!

3. Vätskeersättning(!) inser nu att jag behöver köpa mer VIKTIGT

4. Värktabletter till liten och stor och för alla tillfällen

5. Termometer kan vara svårt att avgöra om man är varm eller varm när det är ca 37 grader där.

6. Plåster i olika storlekar det är alltid någon som gör illa sig någonstans

7. After sun lotion(!) jag har lärt mig den hårda vägen och tar alltid på mig den efteråt!

 

Det här är mina måsten att ta med på resa! Jag hoppas att det ända som kommer att komma användas är plåster.. men -in case!

Jag känner mig redo nu, klar för take off!

 

Bilen ska in på service på måndag perfekt med nyservad bil innan en långresa, resans måsten är packade, tax free är nedklickad och klar och barnens små överraskningar som vi har beställt och kommer att finnas på deras flygstolar är redo. Nu kan inget gå fel!

 

Finns det något jag har missat, eller har kanske ni något måste som jag behöver ha eller bör prova.. tipsa mig!

 Av Natascha Lindberg - 14 augusti 2019 20:00


Ikväll känner jag mig helt färdig. Redan när jag vaknade imorse visste jag att det skulle bli en lång dag! Samtidigt var det helt ok att kliva upp och kick igång dagen eftersom jag visste att jag, tillsammans med barnen har 4 lediga dagar framför oss. Ibland måste man ju få älska hur skolan/förskolan lägger in sina planeringsdagar!


Det passar ju alldeles utmärkt med några extra dagar innan vi åker iväg. Jag borde hinna med att förbereda så som att tvätta, packa och införskaffa alla måste inför vår resa om 1v. Om ni bara visste hur exalterad jag är -jag tror ingen har missat de?!


Inte nog med det. Jag kan ev hittat en resa för mig och vår äldsta. Med tanken på årstiden, ledighet och ekonomin så ser det ut som att även vår resa kommer att gå till Turkiet -dock till ett mer vuxenhotell. Istället tänkte vi lägga krut på utflykter, lite shopping och självklart sol och bad! Själv hade jag velat åka på våren men det känns som om det måste bli gjort nu -annars blir det inte av alls? Dessutom ska Jonas tillsammans med Sammy och Theo försöka komma iväg till våren -you can only make so much money!Av Natascha Lindberg - 10 augusti 2019 11:30


Än en gång gör sig tiden påmind-nästan som en smäll i ansiktet. I år firar vi 10 år tillsammans och 6 år som gifta -sockerbröllop.

 

Vi har hunnit med så oändligt mycket på den korta/långa tiden. Vi har gjort resor -både med och utan barn, vi har ingått i äktenskap, byggt ut vår familj, köpt hus och planerar fortfarande framåt. Vi har så många år kvar, så mycket mer vi vill göra!


 

Jag skulle kunna skriva att vårt liv är alltid tipptopp, att vi alltid är lyckliga, alltid överens -att allt är helt perfekt. Kanske är det så idag -men det har definitivt inte alltid varit så och det kommer definitivt komma andra svackor i livet!

 

Det har definitivt funnit stunder där jag har vart osäker på om jag vill, om vi vill, om vi borde. Stunder då jag känt att livet och förhållandet borde vara mer än det jag kunde ta på just då, stunder då man har ifrågasatt om det är värt det. 

 

Slutsatsen har ändå vart det att -det är värt det! Det ska vara så, för det blir annat sen. Att det finns motgångar som måste få komma som vi sen måste få lösa -allt annat vore konstigt! 

 

Det har också blivit annorlunda sen vi börjat med att vårda oss som par! 

Vi har börjat med att ta oss tid för varandra utan barn. Det är något som alla måste tänka på. Du och jag slutar inte vara människa den dagen du blir förälder -du får bara en extra roll men det viktiga är att minnas sin första roll, trots att den andra rollen är mer värdefull 

-hänger du med?!

 

Hur som helst...

Idag firar vi bröllopsdag. Vi gjorde det enkelt. Jag fick en bukett med blommor, min favorit frukost och till middag lagade vi/han en god middag på hemmaplan som vi år med våra barn -dom hemmavarande barnen.

 

Jag älskar han. Han är min bästa vän, pappa till våra ungar och en omtänksam partner. Han ser alltid våra behov framför sina egna -en egenskap som inte många har! Jag är ärlig när jag skriver att -det finns ingen annan som han och jag är lyckligt lottad som har just honom i mitt liv, att vår familj är lycklig som har just han.

 

Grattis på vår bröllopsdag min älskling!

 Av Natascha Lindberg - 9 augusti 2019 20:00


Idag firar vi vår bröllopsdag i förskott. Jag hade tänkt bjuda med mig Jonas och dom hemmavarande barnen på en enklare middag på Diners 45 men varken Simon eller John ville följa med oss dit och det vart istället bara vi och vår minsta. 

 

    

  

Vi passade också på att gå långbryggan för att se det omtalade ägget som reser Europa runt!

 

 

 

När man tror att han gör som man säger och ser efter in-zoomningen att han lipar!

 

  

Därefter njöt vi av Diners prisade milkshake/glass.

 

      

 

Den här ungen...

 

Men det bästa med kvällen är nog det vi möttes av när vi kom hem. Vår äldsta  med lite hjälp av John hade ordnat med en myskväll till oss. Han hade tänt ljus, köpt ost/kex, druvor, korv och annat smått och gott -älskart!!

 

 

Självklart stod han inte för att hälla upp vinet i glaset!

 

Det är fint att se att även han ser vår bröllopsdag som något viktigt!    

                                                                                                    

Av Natascha Lindberg - 9 augusti 2019 08:00


Godmorgon!

Det är en fantastisk känsla att vakna upp och inse att det är veckans sista dag! Det har bara rasslat till och nu är det fredag igen? Jag kan knappt minnas vad vi har gjort i veckan. Det är ändå skönt att vardagen har börjat smyga sig på en. Småttingarna är tillbaka på fritids/förskolan och det är nu bara 1v kvar av sommarlovet för dom stora.


Något att minnas är ändå onsdag då vår äldsta cyklade ner på stan och köpte en sushilåda till sin pappa. Simon är väldigt duktig på presenter.. -när det kommer till mig. När det handlar om sin pappa så brukar det oftast bli lakritssticks, ölkorv eller en tablettask?! I år slog han till på en sushilåda visserligen några månader senare som vart väldigt uppskattad -speciellt eftersom jag precis innan hade sagt att dom hade stängt på obestämd tid.

 

 

Hans första tanke var att även bjuda mig på en låda men eftersom han ville att pappa verkligen skulle känna att det var en present för han så fick jag betala min låda själv!

 

 

Nu har nedräkningen börjat. Antal arbetsdagar, lediga dagar, timmar och nu sekunder!

Jag insåg att jag har bara 6 arbetsdagar kvar.

Snart sitter vi där i solen med en paraplydrink, barnen som hoppar upp och ner ifrån poolkanten och värmen som gör sig påmind som en vägg i ett rum -längtar!

 

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Lindberg med Blogkeen
Följ Lindberg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se