Senaste inläggen

Av Natascha Lindberg - 2 oktober 2020 20:05


Fredagskväll och lite egen-tid för att varva ner efter dagen. Dagarna har gått i ett och tiden har inte riktigt vart med mig. Är det bara jag som känner att det är alldeles för få timmar på dygnet? 

 

Man kan tycka att jag borde ha haft all tid i världen att hinna med precis vad jag vill eftersom jag har vart ledig sen tisdagseftermiddag -det har jag också men jag har prioriterat bort datorn under den här tiden. Jag har kickat igång varje morgon med ett träningspass för att sen ta tag i vardagssysslor så som tvätt, handling och lite nöje så som fika med vår yngsta. Han har förresten inte kommit in till mig alls dom senaste 2 nätterna -äntligen får jag sova! Dessvärre har han hittat sin väg in till sin storebror väggivägg. 


Morgonen började faktiskt med ett samtal till svärmor som berättade för mig att min svägerska har åkt in till BB tidigt  i morse med värkar och vatten som gått -jag är så exalterad! Finns det något finare än en helt färsk liten bebis -lukten, utseendet och känslan. Det fick mig att börja längta efter en liten -vi har fortfarande inte bestämt oss om vi är klara med barn eller inte. Klockan är nu 20:40 och jag har fortfarande inte hört något om hur det går för dom. 


Idag har våra 2 yngsta vart och klippt sig. I vanliga fall brukar jag själv göra det -det blir oftast bra men den här gången ville vår 8 åring gärna gå till frisören eftersom han upplever det så mycket mer behagligare än då jag gör det. Det fick blir så -det vart superbra och ungarna vart nöjda. Frisören var väldigt effektiv, snabb och krånglade inte. Han gjorde sin grej, hår flög åt alla håll -20 min senare var dom båda klara och det kostade ynka 500:- för båda.


 

 

 

När du dör mamma, kan du då ha din telefon i fickan så att vi kan ringa dig om vi behöver dig -och spara bilderna som du tog på oss idag så du kan titta på dom om du saknar oss. 


Å mitt hjärta brast när min yngsta på 5 år säger så till mig tidigare ikväll! 

Eddie min Eddie -Jag älskar dig!

 

 

 

Av Natascha Lindberg - 28 september 2020 19:31


Måndag igen då -en helt ny vecka framför oss. Idag har jag faktiskt jobbat och kommer även att göra det imorgon -sen är jag faktiskt "ledig" tills nästa tisdag. 


Jag har alldeles precis tagit en dusch efter dagens träningspass och har kokat upp mig en kopp te i väntan på barncancergala -kommer ni att titta på den? Är kanske ni precis som jag månadsgivare? 

 


Jag läser flera bloggar varje dag och har läst att många är sjuka -det är säsong för det men jag kan ändå inte släppa tanken på att det kanske är lite mer sjukdomar nu än tidigare? Eller är det bara så att man reagerar mer på sjukdomar nu än tidigare -då innan covid? 


Jag skrev ju i förra veckan att jag hade gjort ett antikroppstest -såg ni det? 

Kanske minns ni att jag var jättesjuk mar-april -i nästan 2,5v? Jag har sen dess funderat på om jag faktiskt då hade covid och om jag nu är "emun" mot det. Jag vet att det inte finns några garantier kring det, att man inte kan vara säker/emun mot det, även om man har testat sig positiv för covid -men chansen att man har byggt upp antikroppar kring den är i alla fall större om man har haft covid.


Jag åkte hur som helst till lasarettet och apoteket för att göra ett antikroppstest i förra veckan. Sköterska ställde frågor, tog provet och tog betalt -380:-.. för att sen säga att det med störst sannolikhet inte kommer att visa något eftersom det var så pass länge sen som jag faktiskt var sjuk?! Jaha -det säger du nu?! 

Visst, det kostade inte många kronor men det kostar och kanske kunde hon ha gett mig lite mer information kring det innan? Kanske kunde den informationen stått på deras hemsida då jag bokade tiden? Det visade hur som helst ingenting -det enda säkra var att jag inte hade en pågående infektion just nu. Det kändes skönt eftersom jag dagen efter fick ett flertal hostanfall.


 

Ni är ett flertal som funderade på mitt kosttillskott -dessa tar jag. 4st om dagen i 15 dagar för att sedan gå över på 2st om dagen. Jag är helt övertygad om att det är just dom som gör att jag känner mig så fantastiskt pigg!


Ha nu en fin kväll och en bra dag imorgon!

 

 

 

Av Natascha Lindberg - 27 september 2020 20:08


Äntligen -äntligen sitter jag ner och kan andas ut. Hela dagen har gått i 100 och jag har faktiskt fortfarande energi kvar. Jag har vart effektiv idag -orken har aldrig vart så på topp som nu! 


För en tid sedan vart jag tipsad om ett kosttillskott för att höja min energi -eftersom jag som jag har skrivit tidigare om är rätt låg och deppig under vinterhalvåret. Jag har nu tagit tabletterna som är helt receptfria i 11 dagar och redan efter 1 vecka kände jag av hur fantastiskt jag mår. Jag är inte trött, orkar med allt och humöret har blivit så mycket bättre. Visst -kanske har det att göra lite med att Eddie numera sover i sin säng men känslan jag har nu är så annorlunda i jämförelse med alla dom andra åren. Jag mår toppen -vill gärna göra något mer idag men allt är redan gjort!


Jag har idag vart iväg och shoppat höst-skor med ett av barnen, vart in till stan för att köpa saltkringlor till Eddie som en morot för att han sover i sin säng, tvättat 5 maskiner tvätt och hängt upp lika mycket, handlat för veckan, kört min son på match till grannkommunen, städat och hunnit med ett träningspass. Till och med det har jag hittat motivation till -träningen har vart bedrövlig men jag har för 10 dagar sen påbörjat ett träningsschema som jag har orkat hålla ut med, 5 dagar kvar innan ett nytt schema ska läggas in -jag är supertaggad


Ja men ni hör -jag mår toppen


 

Alldeles precis innan jag satt mig här gjorde jag en ansiktstvätt och la på en mud-mask -något jag gör ca 1gg i veckan. Också det vart jag rekommenderad eftersom jag får ganska så stora porer i samband med när jag tränar regelbundet. Jättekonstig men så är det. Ansiktstvätt med cleansing brush gör jag dagligen och har fått superfint resultat -det tillsammans med mud-mask 1gg i vecka måste upplevas för jag kan inte förklara hur fantastiskt bra det faktiskt är!

Avslutningsvis har jag en nattkräm som jag blandar in några droppar faceoil i -klart! 


Jag hoppas ni har haft en lika fin dag som jag, om inte -det är en dag imorgon också!


  

Av Natascha Lindberg - 26 september 2020 17:08


Nej för det är inge vanlig dag -för det är Sammys födelsedag -hurra hurra hurra! 


  

Idag fyller min näst äldsta bonusunge år.

 

Dagen börjar så som vi alltid firar födelsedagsbarnen här hemma. Med sång, ett litet paket, god dryck, fruktsallad och pannkaka. Pannkakor till frukost på födelsedagen har vart sen dag ett -fruktsallad och annat gott har kommit till på senare år. Och till middag får födelsedagsbarnet bestämma maten. Det gick från entrecote med potatisgratäng till Gulaschsoppa, Max och slutade med pizza. Jag själv hade valt entrecote 

-men nu är det inte jag som fyller år.

 


Åren bara rusar förbi -han hade alldeles precis fyllt 4 år när jag och hans pappa träffades hösten 09. Idag fyller han 15 år. Han är driven och kämpar hårt för det han vill ha. Han förstår värdet i pengar och jobbar gärna för att få ihop till sånt han själv vill ha! Han vill gärna klara allt själv -men ibland hade man önskat att han frågat om hjälp. Han har en humor som ingen annan och får den allra suraste att le. 

 

I 11 år har jag fått följa honom i hans utveckling, i 11 år -det är en evighet! Han känns som min egen -han och hans bror. Dom har funnits vid min sida lika länge som min förstfödde son, det är ju  helt galet! Jag gick från att inte ha några barn till 3 barn på knappt 1 år. Livet innan dom -ja den minns jag knappt!

 Grattis vår fina unge på moppedagen

-Vi älskar dig!


 

Av Natascha Lindberg - 24 september 2020 08:00...inte om det är ett bra mönster! 


Eddie har verkligen sovit jättebra ensam i sin säng -med undantag att han behöver hjälp med att "stoppas" om efter sitt toalettbesök. Igår önskade han att få tillbaka sitt 5kg täcke jag hade inte en tänkte på att det kunde vara ett bakslag. I natt var vi tillbaka på ruta ett och sprang 70 trafik mellan sovrum och hans rum. När han sen 04.30 kom in gav jag upp och lät han lägga sig bredvid. Jag kunde inte riktigt somna om och kände att vi än en gång misslyckats -jag klarade inte tanken på att vi skulle vara tillbaka i samma mönster nästkommande kväll/natt. Motvilligt eftersom jag faktiskt var trött plockade jag upp honom i famnen och gick tillbaka med honom till sitt rum. En liten stund senare km han och bad om att få tillbaka sitt 9kg täcke som jag under natten lånat. Han somnade om ganska så på direkten och vakna sen inte förrän 07.10 då vi faktiskt skulle upp! Det känns lite som en bekräftelse till att tyngdtäcket faktiskt fungerar! 


Man ska våga bryta ett mönster -men inte om det är ett bra mönster!

 


Nu är det dags att sätta fart med dagen, lämna barn på förskolan och själv åka till jobbet! Jag förlorade faktiskt 30 min igår för att åka och ta ett antikroppstest på apoteket -mer om det skriver jag sen.


Ha en fin dag!


 

Av Natascha Lindberg - 22 september 2020 12:29


Idag var det planerat att jag skulle jobba 08-16 -riktigt så vart det inte. Redan igår kväll sa Eddie vid flera tillfällen att han hade ont i magen. Jag hade ju hoppats att det skulle gå över till morgonen men så vart det inte. Vi tar en ledig dag till och förhoppningsvis är han bra tills imorgon -han verkar inte ha ont nu och har både ätit och druckit utan några "biverkningar" 


Men hörni -han sov hela natten i sin säng utan att vakna! Klockan 05.20 knackade det försiktigt på min dörr och han behövde hjälp med att stoppas om efter sitt toalettbesök. Eftersom klockan ändå var så pass mycket och tanken var ju att gå upp klockan 06 så fick han istället följa med mig in -jag räknar ändå det som en hel natt.

Jag är i chock -äntligen! Han var så stolt och har gång på gång påmint mig om allt han ska få göra och få nu om han fortsätter att sova i sin säng. Vi ska till badhuset, äta saltkringla, köpa mandariner och gå på bio. 


Nu ska man ju inte ropa hej innan man är över bäcken -men jag kan inte hjälpa att känna att han/vi har lyckats!? Jag känner mig så jädrans harmonisk idag, lycklig och tillfreds!


Idag kommer Jonas hem och jag hoppas inte att det blir ett bakslag för Eddie att han kanske vill ha honom där igen! Tanken är att vi tillsammans ska plocka undan extrasängen nu när han känner sig så stor och stolt -vad tror ni, är vi i mål?


 


Av Natascha Lindberg - 21 september 2020 16:30


Hej på er -måndag och en hel vecka framför oss. 

 

Ojämnvecka och det betyder att min äldsta son är hemma för en mammavecka. Där med följer även hans hockeyträningar, matcher och tydligen ett utvecklingssamtal som jag inte har fått någon information om. Klockan 07:45 vart jag väckt i morse av Theodore stod lutad över mig och undrade om jag kommer på mötet idag?

 

Ni ska vet -jag är väldigt noggrant och skriver upp allt! Jag måste ha kontroll över såna saker och avskyr själv när folk glömmer eller inte kommer i tid.  Man kan inte alltid lita på att en 12 åring ska komma ihåg att berätta saker som är viktiga -jag frågar därför varje dag efter skolan om det har hänt något speciellt och om dom har några papper till mig. Det visade sig att informationen hade kommit i förra veckan hem till hans pappa -därav min ovetskap kring det. Till hans försvar så kan man inte komma ihåg allt -speciellt inte om man är en man och pappa. Det kändes hur som helst väldigt skönt att veta att det inte var jag som hade missat det!

 


Nu har Eddie sovit ensam i sin säng i lite över en vecka -var av dom senaste 3 nätter har han inte ens vakna. Han brukar vakna en gång per natt för att gå på toaletten och vill då gärna att jag eller hans pappa ska följa honom dit -i natt hade han vaknat, gått på toaletten och sedan återvänt till sin säng och somnat om -utan att väcka någon. Visserligen har hans pappa under hela den här tiden sovit inne hos honom i en extrasäng men jag tycker ändå att det framsteg! Idag reste Jonas iväg på jobb och än är det lite oklart när i veckan han kommer att komma hem. Eddie är införstådd med det och i natt ska han för först gången någonsin sova ensam i sitt rum -vi får se hur det går. Jag tror definitivt att tyngdtäcket har varit lösningen på våra problem. Numera sover han under täcket hela natten istället för ovanpå -som det annars har varit. Det är helt klart svårare att fumla omkring i sängen när man har 9kg över sig!


 

Det är helt klart en väldigt mycket gladare och mer utvilad mamma som idag sitter här och skriver -men också en väldigt mycket gladare Eddie! Han känns mer utvilad och inte alls lika gnällig. Han har en harmoni och lugn över sig

-tålamodet är på en helt annan nivå, både mitt och hans! 

 

Jag hoppas att våra sömnlösa nätter är ett minne blott!

 

   

 

Av Natascha Lindberg - 21 september 2020 10:59


Igår hade vi en babyshower för min fina svägeska som väntar en flicka i oktober. Det är den 3 flickan i "Lindbergklanen" av 10 barn -var av att vi har har 5 pojkar. BF är den 10 oktober men jag tror det blir redan den 3 okt. Vi får väl se! Utifrån hur överraskad och ganska så rädd hon vart av att vi satt i hennes vardagsrum så kanske det blir av redan nu.


 

 

 

 


  Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2021
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se