Senaste inläggen

Av Natascha Lindberg - 15 december 2019 12:57


Jag har hört talas om tyngdtäcke/kedjetäcke. Att den ofta används inom sjukvården, kostar en förmögenhet men i vissa fall kan hyras altv. lånas ut mot remiss. Jag har hela tiden trott att det är till för människor som är äldre och har speciella behov, diagnos och liknande

-snacka om att ha förutfattad mening utan att kolla upp fakta.


Men det har jag gjort nu, jag har läst och läst.. både kommentarer, instruktioner och artiklar. Det krävdes inte någon mer ansträngning, jag vart snabbt övertygad om att det här är ett täcke för Eddie! Jonas har däremot vart något mer svårövertalad.. men till slut så! Igår köpte vi ett 5 kg täcke till Eddie -det är dessutom extra pris på det just nu!

 

  

 

Han somnade fortare än vanligt, vaknade ca 24 för att gå på toaletten, jag bar tillbaka han till sin säng som han snabbt somnade om i -i vanliga fall har det vart nästintill omöjligt och han har gråtit tills det att jag har lagt honom i vår säng!


I morse, ca 06.00 kom han intussandes till oss, 20:00-06:00 -det sömnen har inte han fått ihop sen, ja aldrig! 

 

Kanske var det här ren tur, kanske det är psykologiskt att han sov så bra.. just för att vi hade pratat om det innan?! Jag har läst att det kan ta upp till 1 vecka innan man ser och känner resultatet -jag hoppas att det här inte var en engångsföreteelse och att alla hans nätter hädan efter är lika bra. Jag är löjligt exalterad över första nattens resultat!

ANNONS
Av Natascha Lindberg - 15 december 2019 12:05


I fredags vart anställda med respektive på Maarab inbjudna till Åkerblads Hotell i Tällberg. 

Hotellövernattning med julbord och spa!

-Hur fantastiskt? 


Jag har faktiskt aldrig varit till Tällberg men vart överraskad över hur vackert det är där uppe. På vägen till Åkerblads passerade jag flera andra fina hotell. Det var nått mysigt och tompteliknande över det. Ljusslingor, julgranar och stakar i fönster -som en liten tomteby. 

 

 

Rummen var inredda på ett härligt romantiskt/rustikt vis. Väggarna är fyllda med historia från början till slut, personligt och mjukt med gamla fina möbler.

 

 

   

ANNONS
Av Natascha Lindberg - 12 december 2019 09:00

 

Godmorgon! Morgonkaffe, ett tomt hus och lite musik kan få vem som helst att reflektera över livet. Jag satt mig ner för att skriva ett ganska glatt inlägg, ville berätta för er om vår mysig morgon på förskola med sång, musik och fika..Ville hitta en perfekt bild att lägga in till en perfekt text -tills jag insåg sanningen!


Kl. 05:30 ringde klocka i morse -idag firar skolorna landet runt Lucia -Mysigt, eller hur? I 3 dagar har vi peppat och uppmuntrat Eddie till att sjunga lite och kanske le -han skulle i såna fall få ett extra fint paket? Som alltid med våra dagisbarn så stod Eddie bara där, lite lätt irriterade över att behöva ställa upp för vår underhållnings skull. Vi såg inte en ton passera hans läppar och när det hela var över berättade han hur ledsen han hade varit innan för att det enda han ville var att komma bort till mig. Jag log och sa att det var mysigt att se honom stå där men att han hade väl kunna se lite glad ut, att det var lite tråkigt att se honom arg?!

Men han var ju inte glad(?) -inte alls!


Varför gör vi så här mot våra barn -när dom tydligt visar och säger att dom inte vill!?

Hur sött är det egentligen att se en små-ledsen och lätt frustrerad unge som helst av allt vill försvinna genom golvet -hur rättvist är det här?! Du skulle aldrig kunna tvinga en vuxen människa att ställa sig i en kör och sjunga inför 90% främmande människor?


Hur har jag inte kunnat se det viktiga i det tidigare -3 ungar och ex antal Lucior!? En reflektion alldeles för sent! Till nästa gång -jag kommer aldrig någonsin tvinga mina barn till att göra något som dom inte vill -om det inte är för deras bästa!

 

Jag har en hel del att be om ursäkt för när jag senare idag hämtar hem det finaste jag har. Det är meningen att jag ska vara hans trygghet, hans tröst och röst!


 

Någon bild från Lucia kommer jag inte att lägga ut -han vantrivdes och det är bara sorgligt.

Istället lägger jag upp en bild som han faktiskt själv har valt ut till Instagram tidigare i höst!


Av Natascha Lindberg - 10 december 2019 11:38


Hallå! -9 grader i morse -alldeles för kallt för att kliva upp och åka till skola/dagis och jobb.. håller ni inte med? Ja det hade kunnat vara en anledningen, att pengar aldrig är ett måste och att jag sitter på ett stort arv eller vinstlott och därav är hemma varje vecka -för att det är ett val jag har. I stället handlar det om mina små som jag varje vecka dom senaste 6 veckor har vart hemma och vabbat -vad är oddsen för det? Ja -varför bryta en trend?


Igår kväll, efter ex antal tårar från mig, fula ord, stress och fullständig besvikelse på granen fick vi tillslut upp den. Jag var så arg på allt igår, ingenting funkade som jag ville... i all vrede hotade jag barnens nisse Stig med vräkning -det var väl ändå hans fel? Jonas behöll otippat lugnet i all hysterik och försökte hjälpa mig på bästa sett utan att reta upp mig. Nästan så som vi våra förlossningar -fullkomligt lugn!


I morse passade Eddie på att klä julgranen medans jag blundar ögonen. Nu kanske ni tror att jag ligger och soooover medans barnen röjer fritt. Faktum är den att varje ledig morgon efter frukost kryper vi upp i soffan, väljer ut en film som oftast bli kalle och chokladfabriken och därefter slumrar jag till i ca 15-20 min innan Eddie har tröttnat. Idag tröttna han inte, idag hitta han en annan aktivitet som roa honom -att klä julgranen. 

 

  

Visst vart det fin. Hade han vart lite längre och haft ett gäng med fler julgranskulor så hade han definitivt fått till det. I julgranslådan låg också silver och vita glaskulor, dom vet han att han inte får röra och lät därför bli.

Av Natascha Lindberg - 9 december 2019 08:30


Tänk att det redan är andra advent -tiden går alltid lite fortare kring jul. 


Ny och ganska fullspäckad vecka -både på jobb och hemma. Passar därför bra att Theo har pappa-vecka just nu. Hockey är nämligen inte inräknat i veckans schema -tack gode gud. 

 

Idag har vi pepparkaksbakat, skottat gården och påbörjat "byggnaden" av en liten skridskorink på gården. Den sistnämnda fick Theo att spinna som en katt. Jag ser helt klart fördelar med att introducera lite skridskor för småttingarna utan att behöva åk mil för att göra det. Vad gällande pepparkaksbaket fick jag lite otippat ner alla barnen vid bordet. Oklart hur mycket deg dom stora åt men vi fyllde trots det en stor burk med kakor innan middagen.


Tanken var att färdigställa julpyntandet av granen igår -riktigt så vart det inte. För att göra en långt och komplicerad berättelse kort -fästet till toppen av granen sprack och det går numera inte att fästa den i nått. Visserligen så ska Jonas försöka lösa det idag men jag blir alltid lite matt när saker inte går som jag har planerat -speciellt när en hel del pengar ligger bakom + att vi redan har reklamerat granen en gång förr. Vad är oddsen för det?! Tanken på att behöva ta samma samtal igen, ett år senare..


  

Barnen vart stört förtjusta och tyckte granen är bra mycket finare nu och helt övertygad om att det är nisse-tomten Stig vi ska tacka!? 

-kom och titta mamma, fort! Titta vad Stig har gjort med vår julgran. 

Helt rimligt att en påhittad nisse-tomte är den skyldige till denna "misär" -helt rimligt!

 

Ha nu en riktigt fin dag!

 

Av Natascha Lindberg - 8 december 2019 12:32


Utanför en är det lite av ett snökaos och vi vet att det inom kort innebär en hel del skottning. 


Tänkte jag skulle smita in med ett kort inlägg innan jag drar till gymmet. Söndag och alla veckans måste ska fixas idag -alltså är tiden allt annat än på min sida.

 

 

Gårdagens adventslucka -ett presentkort på sushi. En bild du inte hittar i sökrutan på googel. Jag älskar han kreativitet. Han har alltså letat rätt på bild, gjort personligt meddelande och plastat in det. Det blir att lösa in det ikväll!


I dagen paket låg ett paket med kinder maxi

-jag som inte ens ska äta choklad. Skulle tro att eftersom han är den som älskar kinder kommer vara den som äter upp.

 

Jag funderar också på att byta bloggportal -till nouw. Försökte igår kväll att lägga ut ett inlägg via den men fick inte texten och bilderna att hamna så som jag ville. Är det så krångligt som det verkar eller har jag bara inte fattat det? Nästa nackdel är att jag tyvärr inte kan importera min blogg från bloggplatsen till nouw -känns lite tråkigt eftersom jag ändå har 3 år av bloggande här. Ni som bloggar på nouw -är det värt det?

 

Av Natascha Lindberg - 7 december 2019 23:00


Hej på er -nästan mitt i natten.

Jag har haft en sån grymt bra dag idag -från morgon till kväll! 


Trots att jag vart avbruten i min nattsömn som alltid så kände jag mig oförskämd pigg 08:30 i  morse. Vid 04 inatt väckte Theo upp mig trots att han egentligen försökte väcka Jonas förtvivlad över att han hade huvudvärk, kände sig varm och kall på samma gång. En temp senare får vi bekräftat -feber! Vilsen som man kan känna sig natt-tid försökte jag snabbt få fram nummer till Theos tränare, lagledare och skjutsen han 09 skulle åka med till Avesta för match idag.

 

Han var inte ensam i familjen om att drabbas av feber. Strax innan lunch fick vi veta att även vår äldsta hade drabbats av kallsvettningar under natten men har resten av dagen vart helt frisk -oklart vad det var för nått. 


  

Ikväll har jag fått upp vår jättefina julgran -jag älskar den. What not to love?! Imorgon ska barnen få klä granen som jag definitivt kommer att klä om senare med julgranspynt. Älskade ungar

-jag blir så lycklig att se vad julen gör mer er. Man ser er glädje och förväntan. 

Jag önskar att ni alltid hade känt så här!

 

 

Raknar Lotbrok har hittat sin plats -till min förvåning har han verkat helt ointresserad av den, pärlkedjan och ljusen i den. För hans skull hoppas jag det förblir så.


Imorgon är det 2 Advent. Här hemma ska barnen lyssna på julmusik och baka pepparkakor med sin moster -dom längtar! Jag känner helt klart av Christmas feeling nu!

 

Av Natascha Lindberg - 6 december 2019 21:15


F*n vad skönt det är när allt faller på plats, när saker och ting får en förklaring, när saker som annars har vart konstiga helt plötsligt blir helt normala -i det här fallet ett beteende, mitt beteende!


För inte alls så läge sen kom jag över en intervju, en kvinna berätta om sin vardag som introvert. Det fångade mitt intresse eftersom jag aldrig hade hör "begreppet". I själva introt lät det som om hon pratade om en sjukdom eller liknande -man vart helt klart nyfiken på vad hon var för slags människa. Intervjun var på engelska och det var lite svårt att förstå allt men jag minns att jag tänkte "va f'n är det här -hon pratar om mig som person?! Det fick mig självklart att googla upp, läsa ex antal artiklar, fråga en kollega och ta ett "test" Och JA jag är introvert -det är precis så som jag fungerar. Varför har ingen sagt det tidigare?

 

*Du tänker först och talar sedan

Du är inte den som pratar i onödan. Många har kallat dig tyst och fåordig. En del har även beskyllt dig för att vara reserverad och distanserad. Det är inte din avsikt. Du vill bara betrakta saker och ting först. Hinna bilda dig en uppfattning innan du tar till orda. Du tänker först och talar sedan. Pratar inte för pratets skull. Om du inte känner personen som sitter mitt emot dig väldigt väl förstås. I ett sådant sammanhang känner du dig tillräckligt trygg för att ta ut svängarna. På samma sätt känner du dig säker bakom tangentbordet eller med pennan i din hand. Det talade ordet är kanske inte din arena men det skrivna är däremot din estrad.


Jag är min egen, det har jag alltid varit. Jag har inte 100 olika relationer, jag har få och nära, jag pratar inte med folk om väder och vind, jag går på djupet annars får det vara. Jag bekantar mig inte i onödan, det tar för mycket tid. Jag ger dig tid när jag vet att du ska stanna! 


*11 kännetecken för en introvert, läs R 👈

* " 8saker du aldrig ska säga" läs HÄR 👈

och skulle du vilja testa dig själv.. så hittar du testet HÄR 👈

 

Jag kan påriktigt känna lite av en lättnad efter att ha hört några i min omgivning säga

"ja det här är du" -det förklarar så mycket! Känner du igen dig?

 

  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Lindberg med Blogkeen
Följ Lindberg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se