Senaste inläggen

Av Natascha Lindberg - 17 september 2020 11:13


Nu har det på riktigt blivit höst -i alla fall här vart jag bor. Det skiftade över på bara någon timme och det vart nästintill storm här igår. Det blåste så kraftigt att man nästintill vart stillastående då man gick i motvind. 


Jag fick trots det ner ljungen som jag tidigare under dagen vart och köpt i en butik på stan som en av mina vänner driver @blomsterkullan. Jag har långt ifrån gröna fingrar men det vart rätt bra ändå -man kan väl kanske inte misslyckas med att plantera ner en färdig växt?


 

 

 


Idag har jag lite förberedelse att göra inför morgondagen. Min svärmor fyller 60 år i Oktober. På grund av covid-19 och alla dom regler som finns kring det så blir det ingen 60 års-fest för henne som vi först tänkt. Vi -tillsammans med min mans systrar m. familj ska istället stöka ihop en trerätters här hemma hos oss för att fira henne. 


Ha en fin torsdag!


 

Av Natascha Lindberg - 13 september 2020 11:00


Hej -ännu en kanon dag att vakna till. Solen skiner och det är så där härligt kyligt men inte kallt ute. Kanske om jag hinner och om orken finns kvar så ska jag ta en promenad senare i eftermiddag. 


Natt 6 att sova i egen säng -det går hur bra som helst. Visserligen sov hans bror i extrasängen i natt men han vaknade inte en enda gång -hur fantastiskt. Eddie själv var jättestolt och känns numera mer utvilad han också. Det är nästintill inga tårar eller gnäll under dagen. Vi fortsätter så här i nån vecka till för att i nästa vecka flytta ut sängen helt och förhoppningsvis har han då vant sig att sova ensam. 


Söndag och veckans alla hushållssysslor måste göras. Har ni några speciella dagar för att exempelvis tömma tvättkorgen, städning eller veckohandling? Vi har så -det passar oss eftersom vi är en stor familj och alla vet då vad dom ska göra. Dom städar sina rum, byter sängkläder och delar på sysslorna i deras gemensamma utrymmen så som källaren där dom har sitt vardagsrum. För räkningen av deras mobilnät måste dom alla hjälpa till med sysslor som att plocka ur diskmaskinen, tömma soporna och hjälpa med maten. Dom 3 sistnämnda är uppdelad på dom tre äldsta och deras ålder. Det är inte alltid dom gör det helt utan protest men oftast gör dom det utan klagomål.


 

Det är är min biologiska liga -som alla 3 har  vart sjuka i veckan. Näst yngsta får vara hemma en dag till och förhoppningsvis är han tillbaka i skolan tisdag.


Ha en fin söndag!


 

Av Natascha Lindberg - 11 september 2020 13:11


Äntligen fredag och ikväll är det tacomys i vanlig ordning. Visst tröttnar man på det ibland

-att äta samma sak varje fredag men det går ju så fort och det är ju faktiskt gott. Några helgplaner har vi inte eftersom 4/7 är sjuka och där av min man. Det får blir hemmamys/fix. På grund av dom nya riktlinjerna i vår kommun kanske är det så överallt så har 3 barn vart hemma från skolan hela veckan. Om barnet blir sjukt söndag, frisk måndag så måste hen fortfarande vara hemma i minst 1 vecka -Jag får väl kanske "glädjas" åt att mina 3 minsta är sjuka samtidigt. 

 

  

Nu till något helt annat. Först vill jag bara skriva vilken fantastisk respons jag fick på mina 2 senaste inlägg -vilka fina kommentarer jag fick. I vanliga fall brukar kommentarerna bestå av ett par meningar men det var många av er som skrev så långa, fina och peppande kommentarer -vilken kraft en del inlägg kan ha. 


Sen måste jag nog kanske förtydliga mitt inlägg, kanske var jag otydlig eller bör omformulera mig för att det inte ska bli missförstånd. 


Jag har absolut vänner som jag kan vända mig till och prata om hur jag mår, som vet exakt vad jag ibland går igenom. Det jag menade när jag skrev att jag inte vill "utsätta dom för det" är att när jag väl tar mig ut för att träffa folk -då jag mår bra, så vill jag inte prata om tråkigheter och det negativa utan vill istället fokusera på det roliga. Det är klart att det ibland kommer upp i samtalsämne "hur mår du, hur har du haft det, osv" Men jag väljer att kanske inte prata om det, jag stänger hellre in mig, sover och håller mig hemma för att sen, när orken är tillbaka lägga min energi på att boosta mitt mående med positiv energi. Jag pratar inte om det men det nämns absolut i olika sammanhang. Andra kanske finner mer ströst att prata om deras mående -finner någon slags styrka i att ha någon att att dela det med. Det är ok -alla är vi olika. Själv vill jag bara bli lämnad ifred bakom en ständ dörr -tills jag orkar med mig själv. Kanske är det för att jag är introvert -men det är det som funkar för mig. Hänger ni med på vad jag menar? 

 


Natt 4 helt ensam i en stor säng utan någon som stör min sömn -idag är jag taggad på livet! Det hade också gått bra för vår yngsta som endast vaknat 2 gånger för att checka av läget om pappa fortfarande fanns i rummet. Han har nu sovit ensam i sin säng 2 nätter -det här kan bli hur bra som helst!

 

Jag har kontakt med en arbetsterapeut och vi har bollat lite tankar och idéer. Hon precis som jag tror att den störta faktum är att han känner sig övergiven, ensam och har stort behov av närkontakt. Att ställa in en säng i hans rum för att finnas tillhands tyckte hon var en jättebra idé och trodde det kunde hjälpa honom mycket. Man måste bara bryta hans mönster och behovet att ligga bredvid. Vi kör vidare med det här i hopp om att det ska lösa sig -för inte sover väl barn med sina föräldrar för alltid?

 

Idag mår jag bättre, solen skiner och jag har fredags feeling -kan det bli bätter?!


 

Av Natascha Lindberg - 10 september 2020 09:27


Hej -vilken fantastisk känsla att få vakna upp till solen som försöker pressa sig in genom rullgardinen jag lämnat lite uppe kvällen innan. Det är känns alltid lite bättre att vakna till sol än en grå himmel och regn -håller ni inte med?


Jag har nu fått 3 nätter helt för mig själv utan några "störningsmoment" 3 nätter med oavbruten sömn. Kanske är jag inte tipptopp än, jag behöver nog minst lika många nätter till att få återhämta mig men jag hänger i alla fall inte längre i ett hårstrå nerför ett stup

-nu sitter jag på toppen och kolla ut. Helt klart en förbättring om ni frågar mig. 


När jag igår pratade med en vän sa hon "jag läste din blogg, jag visste inte att du mådde så dåligt under hösten, jag har nog aldrig sett dig riktigt gråta, du är ju oftast alltid glad -kanske stressad och irriterad ibland men aldrig nedstämt och ledsen" 


Nej det stämmer nog, jag visar inte utåt hur jag mår, jag säger inte rakt ut hur jag känner mig, jag besvärar inte folk runt omkring mig med tråkigheter. På jobbet måste jag vara trevlig, glad och social. Om jag på min privattid väljer att ta en fika eller ses med en vän så gör jag det när jag orkar och har lust och aldrig under mina "tunga" perioder! Varför skulle jag utsätta dom för det?! 


Det är helt klart enklare att skriva här, lättare att få ner mina tankar och känslor vid en dator än med ord -risken att jag bryter ihop med tårar är större om jag försöker prata om det. 


Idag mår jag som sagt bättre. Vår son sover fortfarande som en turd men just nu har min man tagit över nätterna och det ger mig möjlighet att återhämta mig. Vi inser att springa fram och tillbaka med honom till sitt rum halva natten inte ger något och har nu istället burit in vår extrasäng in i hans rum för min man att sova i. Kanske ger det honom lite mer ro att sova i sin säng om han vet att han inte är helt ensam, kanske kommer han då tillslut inte vakna alls

-för det är ju trots allt en vanesak han har inövat i sin dygnsrytm. 


Idag ska vi passa på att ta lite bilder nere vid hamnen -solen lyser och dom fina färgerna börjar lägga sig längst backen och fylla dom tidigare gröna träd med gulbruna fina färger. Bilderna brukar bli amazing då!

Vad ska ni hitta på?


Ha nu en fin dag!


 Av Natascha Lindberg - 7 september 2020 21:35


Kära dagbok -för visst är det typ av en dagbok vi alla bloggare skriver i? Jag skriver för att minnas och kunna blicka tillbaka. Skriva med penna på ett papper har aldrig varit min grej. Jag gillar inte blyerts och det går inte att sudda ut bläck -och fel skriver man ibland. Jag har så länge jag kan minnas och haft tillgång till dator använt mig av den för att skriva ner uppgifter i skolan, dagbok och liknande. På den tiden sparades allt ner på en fyrkantig diskett -minns ni dom?

 


Natt 2 med tyngdtäcke -fortfarande ingen effekt men helt klart bättre en natten innan. Vi 05 gav jag tillslut upp och lät honom somna bredvid mig. När klockan sen ringde 07 kände jag för att skott i nacken -jag var dödstrött. Hela dagen har sen varit som en enda stor dimma. Jag är så utmattad, så sjukt trött och jag är trött på att vara trött! Jag känner mig som en otillräcklig mamma, en gnällig mamma, en mamma med kort tålamod och med väldigt lite förståelse för allt och alla! Jag är så ledsen hela tiden och jag kan knappt kontrollera det!


Det känns som om mitt psyke hänge i ett hårstrå ner för ett stup. Kanske är det just därför som jag också känner av min höstdepression -den gör sig mer påtaglig för var dag som går! 

 

Inatt ska jag faktiskt sova i ett annat rum och kanske får jag vakna upp något utvilad och med lite mer livsglädje -det är något mitt liv saknar just nu.


 

Mamma älskar dig -det gör jag! Jag vill bara få lite sömn.


  

Av Natascha Lindberg - 6 september 2020 12:45


..svarade min man mig i morse när jag frågade hur natten hade varit. 


Dagen efter mitt besök på BVC ringde arbetsterapeuten mig för att bolla tankar och idéer. Som vi misstänkte så får dom längre inte skriva ut boll/kedjetäcken -över huvud taget. Det finns tydligen ingen riktig forskning kring att det faktiskt fungerar trots att det fungerar. Hon rekommenderade mig ett tyngre tyngdtäcke -ett på 8kg eftersom hon tyckte att det han hade på 5kg var alldeles för lätt. Till min lättnad hittade jag ett helt nytt på blocket för 800.- Dom är ju trots allt inte billiga fast då på 9kg. Jag tänker att ett kilo hit och dit kan väl ändå inte spela någon roll? Min man åkte till Leksand igår för att hämta hem det och inatt fick vår yngsta testa det. Jag hoppas att det är en vane sak eftersom han har vaknat mer än någonsin inatt

-hela 10gg innan min man tillslut gav upp och la sig bredvid honom. Idag är han trött och jag faktiskt utvilad eftersom jag fick sova tills jag vaknade -ca kl. 11! 


Vi får helt enkelt ge det några nätter och hoppas att det är något han vänjer sig med. Situationen är som jag skrev i tidigare inlägg OHÅLLBAR! Vi han räkna på en hand antal nätter han faktiskt har sovit själv sen han föddes!


    


  


Av Natascha Lindberg - 3 september 2020 15:12


Som ni kanske minns så har jag tidigare skrivit om att vår yngsta son inte sover själv hela natten -att han varje natt kommer in till oss. Han har sen dag ett sovit med oss -antal nätter som han faktiskt har sovit själv kan jag räkna på en hand. Visst är det mysigt -jag älskar det också! Men faktum kvarstår att han blir större och tar mer plats. Varken jag eller han får den oavbrutna sömn som vi faktiskt båda behöver. Jag är trött och han är tröttare. Vi har försökt med allt -verkligen allt och ingenting hjälper. Det har gått så långt att jag och min man inte ens delar samma säng under veckorna. Det är jag och vår son och min man i ett annat rum. På så vis får vi alla lite mer utrymme och sover någorlunda ok.


Idag tog jag hjälp av BVC!


Jag hoppas att vi ska få pröva ut och få ett schysst pris på ett boll, altv. kedjetäcke. Det är ju uppenbarligen den där varma och trygga närheten han vill åt. Känslan att han är omfamnad och trygg. Jag tänker kanske att ett sådant täcke kommer att hjälpa honom? Vi fick en tid till en utbildad sömn-speciallist (?) för att få ytterliga verktyg att pröva innan man plockar ut ett täcke -dom är ju definitivt inte billiga och ges inte ut till vem som helst. 


Hur som helst måste vi alla få återgå till en fungerande vardag och där i ingår sömn! 

Har ni kanske några tips och idéer på vad man kan pröva? Vi har testat ett vanligt tyngdtäcke, bytt ut säng, kudde, ändrat kvällsrutiner, nattbelysning, sagor på stereo, låst vår dörr för att höra honom komma, gått tillbaka med honom till hans säng.. you name it!


 

Av Natascha Lindberg - 28 augusti 2020 09:26


Godmorgon -Goddag -Go´kväll. Tanken slog mig att när jag inleder ett inlägg med godmorgon så kanske du som läsare läser det ikväll. 


Igår hade jag och min yngsta en shoppingdag -vi har nu köpt på oss lite nya skor och jackor inför hösten och vintern. Just nu i dessa tider försöker jag stötta närbutikerna i området och jag gör därför mindre onlineshopping än vad jag brukar. Jag tycker annars att det är smidigt att bara klicka hem och hämta paketen i samband med ex mathandling. Tyvärr blir det att klicka hem lite grejer i alla fall eftersom 2 av butikerna inte hade kläder inne i rätt storlek

-boomer!


 

Hittade en snygg och prisvärd lättviktsjacka

-perfekt att ha nu när det börjar bli lite kyligare ute.. men också riktigt bra att ha som "biljacka"


 

Skaljacka från McKinley -dock upplever jag dom väldigt små i strl och det vart därför en 122/128. Vår yngsta har egentligen strl 116. Det fanns dock ingen i brorsans storlek och den har jag i stället fått beställa från nätet. Jag har för ca 2 år sen slutat med syskonmatchning men när det kommer till schyssta ytterkläder tycker jag det är svårt att hitta olika plagg som ska passa mina krav!


 

Dom har har jag höga förväntningar på -trots prislappen på ynka 299:- 

En softshell sko -perfekt nu till hösten! 

 

  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2021
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se