Senaste inläggen

Av Natascha Lindberg - Måndag 7 okt 06:45


Visserligen har vi redan avverkat första veckan av oktober men vem håller koll?


Vad hände med årstiden, det gick från sommar till vinter över en natt?! I panik fick jag åka ut och köpa vinterjackor till småttingarna i lördags -vilket inte lätt eftersom dom båda har ett eget tycke när det kommer till stil på kläder. Speciellt den minsta. Till min förvåning accepterade han valet va jacka den här gången!


I helgen for vi till grannkommunen för att ännu en gång utforska marknaden som varje år ser exakt likadan ut -vår och höst. Varje gång säger vi samma sak "till våren skippar vi den" när våren sen kommer så går vi där igen och svär om att vi inte ska åka dit till hösten -ni fattar! Just i helgen kan jag inte alls förstå vad vi gjorde där. Med temperatur på +2 grader borde vi inte ens ha klivit upp ur sängen. Men där gick vi med raska steg till karusell-hörnet för att snabbt låta barnen åka dom svindyra karusellerna och sen skynda oss tillbaka till bilen -som varje år stå parkerad flera mil utanför området. Man hinner liksom precis fram till bilen innan man  är på gränsen till att frysa ihjäl.

 

   

 

Jag vet inte vem som var gladas över att komma hem till värmen -vi eller barnen.

 

Ha en fin dag!

 

ANNONS
Av Natascha Lindberg - Måndag 30 sept 07:30


Godmorgon!

Begrepp "grus i ögonen har fått en helt annan betydelse för mig! Tänk att 5 dagars semester kan göra en så trött -jag behöver lika många dagar för att återhämta mig.

Pga järnvägsarbete mellan Uppsala och Borlänge fick vi lov att göra en omväg förbi Gävle -en hemresa som tog 2h längre tid än vad som är vanligt. Klockan 23.40 rullade vi in på gården -idag är jag helt slut!

 

Vi har haft en alldeles fantastisk resa -som jag kommer att återkomma till i ett annat inlägg!

Det finns så mycket jag vill skriva, bilder att lägga upp -och vill inte missa något pga tidsbrist!

 

 

Idag är det sista dagen på den här månaden -imorgon första dagen på mitt hälsosamma liv. F*n va töntigt det låter! Så här är det -jag har sen 4 veckor tillbaka helt tappat fotfäste, rutiner, struktur och min livsbalans! Först kom Theos hockey, sen en Turkietresa, lite mer hockey, sjukdom och en lång weekend på det. Jag har inte gjort en enda fysiskt aktivitet under hela den här perioden. Jag skulle tro att mycket av min trötthet kommer just ifrån att jag inte aktiverar mig -det går lite hand i hand?! Min träning gör mig inte bara stark, det gör mig också mycket mer piggare -vilket är till stor hjälp under min höstdepression som sakta och säkert har börjat göra sig påmind. 

 

Hur gör ni för att hålla upp energin under höst/vinterhalvåret?

 

ANNONS
Av Natascha Lindberg - Måndag 23 sept 12:00


Vi hann klart -alldeles precis tills det att Theo kom hem.


Hela veckan höll vi på. Måla, spackla, tapetsera och byggt. Hela överrvåningen har vart ett enda bombnedslag och det har legat prylar på alla tänkbara ytor -det har gjort mig galen! I lördags for vi till Ikea för att köpa hem det sista nödvändiga för att kunna färdigställa rummet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur fint vart det inte?


Till min och Jonas förvåning så fick vi inte riktigt den reaktionen som vi hela tiden trott. Jag tyckte mig se en tår rinna ner längst hans kind när han hårt och länge kramade om mig i samband med hans tack -men den där sprudlande glädjen som han annars visar i samband med hans lycka fick vi inte. Kanske var den här överraskningen så pass stor, så överväldigad att han pga det inte kunde uttrycka sina känslor? Glad vart han och LED-belysningen under skrivbordet med en strömbrytare var nog pricken över i!

 

Jag har fått en helt annan inställning till mörk inredning -jag älskar hans väggar och den trånga mysiga känslan som la sig över rummet!

 

 

Av Natascha Lindberg - Måndag 23 sept 07:45


Det är väl ungefär så som jag känner kring det att jag och min äldsta ska till Polen på onsdag.


I vanligt fall när jag ska resa brukar jag vara väldigt samlad, taggad och exalterad. Jag brukar ha kontroll och är långt i tiden förberedd. Den här gången känner jag inte riktigt samma sak!


Jag är supertaggad på det faktum att jag ska resa med Simon. Det ska bli roligt att få utforska Kraków tillsammans med han -också skönt att inte behöva anpassa resan efter några speciella tider etc. Det blir som att resa med en mindre vuxen.


Trots det känner jag en inre stress -nästan lite ångest. Det blir första gången jag reser utan en annan vuxen -utan Jonas. Det är inte ett all inclusive hotell med allt jag behöver på hotellområdet -för det hade inte vart några problem. från A-B! Nu ska jag från punkt A till B för att sen hamna på K och sist Ö -hela resan är ett ända långt alfabet.


Nu när jag skriver det känns det helt plötsligt inte så farligt. Vad kan hända? Huvudsaken är att vi kommer fram så löser sig resten.. eller?


Av Natascha Lindberg - Tisdag 17 sept 11:48


Terminens första vab är här, Eddie vaknade med feber idag -utöver det verkar det inte vara något fel på honom. Men det är inte bara han som är hängig, själv har jag åkt på något -oklart vad! Ända sen vi kom hem ifrån Turkiet har jag känt mig hängig, huvudvärk nästintill varje dag, näsblod och igår kände jag hur ena sidan av halsen har svullnat upp. Jag har faktiskt ringt vårdcentralen och väntar deras samtal i eftermiddag. Att googla mina symptomet är meningslöst -i slutet av varje stycke är jag redan död. 


I lördags påbörjade vi renoveringen av Theos rum -rummet vi lovade honom för över ett år sen. Det nya har kommit till att han ska få byta rum med Eddie som ligger vägg i vägg med vårt i köket. På så vis kanske Eddie blir mindre störd av oss i köket och somnar bättre när han istället hör oss i vardagsrummet. I framtiden är just det rummet tänkt att fungera som ett kontor/gästrum. 


Framtiden -galet?! Den är snart ikapp oss!!


Theo har pappavecka och vi har alltså bara 6 dagar kvar att fixa klart rummet. Theo är ett väldigt tacksamt barn och det är en fröjd att få överraska honom -han blir alltid så lyrisk, jätteglad och helt extas! Jag ser helt klart fram emot att få se alla hans känslor när han får se sitt nya rum! 


Just nu har han ingen feber och är ganska pigg och vi ska därför passa på att utnyttja den tiden. Eftersom jag tillhör det kategorin av föräldrar som tror på att frisk luft faktiskt gör nytta så ska vi nu ta oss en kort promenad på gården och andas in höstluften.

Hur gör ni när era barn är sjuka?!Av Natascha Lindberg - Fredag 13 sept 06:45


Godmorgon!

Jag älskar känslan att vakna upp på morgonen för att sedan inse att det är fredag -speciellt om man är något trött och för ett ögonblick fundera på ifall man verkligen behöver gå till jobbet?!

 

Jag skriver ofta hur jag upplever att vardagen går i en rasande fart. Men ända sen Theo började hockey för några veckor sen har "tiden går fort" fått en helt annan betydelse! Hans schema är så strukturerat och flera veckor i förväg planerad att allt annat har bleknat.

 

Ända sedan han var liten har han velat spela hockey och jag har alltid sagt nej. Jag kunde inte se hur tiden skulle räcka till eftersom vi då ha de 2 andra små barn -sen kom två till. Istället började han med innebandy, något han är väldigt duktig på -för duktig! I sitt lag var han en av dom bästa och pga det fick mindre chans att utvecklas. Han har under åren vart tillfrågad flera gånger att testa på hockey och vi har alltid sagt nej. När han tidigare i höst vart ännu en gång tillfrågad och fick även hjälp med att ordna fram all utrustning tog vi en chans och lät han testa -idag är han hockeyspelare och hoppat av innebandy! -Något som för ett tag var Jonas sorg. Han älskade att följa med han på träningar och det var även han som här hemma tog dom flesta bortamatcherna. Han hade ju under flera år målat upp bilden om Theo på innebandygymnasium -den bästa spelaren ever! Det är han, det var han. Jag tror att han har möjligheter att kunna bli en lika duktig hockeyspelare! Här har han också mer möjlighet att utvecklas!

 

Mycket har ändrats genom året -vardagen ser helt annat ut idag i jämförelse med då. Idag har vi inte Theo på heltid och vi får mycket hjälp av hans pappa. Förutom att han tar ansvar sina veckor så ställer han då och då upp även dom veckorna vi har Theo. Det händer att det krockar med andra tider, Jonas som är bortrest eller som jag nu kommer vara när jag åker till Kraków. Självklart hjälper vi även han ibland.Våra stora har blivit större och behöver nästan aldrig oss på samma sätt som då och småttingarna få ofta haka på. Livet ser helt enkelt annorlunda ut idag än första gången hockey kom på tal! Men den största förändringen är ju så klart relationen mellan oss mig och Jonas och Theos pappa! Jag är helt övertygad om att det aldrig hade fungerat om vi inte hade kunnat samarbetar! Ibland finns det fördelar med dubbla familjer och flera föräldrar! Theo har en pappa, mamma och en pappa till och ingen är gladare än han!

 

Hur som helst! Våra varannan vecka ser ut som så. Träningar mån, ons, tor och match på lördag -där i mellan har dom också cup. Jag ser en hel del hotellövernattningar framöver. Jag är sjukt taggad på det nya hockeylivet! Jonas kommer komma dit -jag lovar!

 

 

Av Natascha Lindberg - Tisdag 10 sept 19:24


Vet ni ,jag hann inte ens vara hemma 1 vecka efter Turkiet innan jag bokade en ny resa -den här gången ska jag och vår äldsta åka till Kraków. Jag är superexalterad, Han är superexalterad -jag räknar dagarna!


Eftersom dom 3 stora inte kunde följa med oss till Turkiet bestämde vi ganska direkt att vi skulle göra en egen resa med dom -uppdelat på 2. Jonas ska åka med Theo och Sammy medans jag åker med Simon. Jag och Simon är mer lika vandra än dom andra tre. Vi skulle kunna gå en hel dag och kolla i affärer -liksom bara glida runt utan några mål eller spontant komma på något allt eftersom. Dom andra tre är mer rörliga, måste ha ett mål och blir lätt uttråkade.


Tanken har hela tiden varit att åka på solsemester. Under vår resa till Turkiet pratade vi om att åka tillbaka till samma ställe jag och han. Det som avvek min semesterbild ifrån hans var att han ständigt pratade om "marknader", shoppingrundor, något att se och äta annorlunda mat. Medans jag ville ligga på en solsäng och njuta av vädret. 

Jag föreslog då att vi kanske skulle strunta i solsemester och åka på en långweekend till en storstad. Shopping, mat och något att se? Något spontant föreslog jag Polen/Kraków. Han nappade på idén på en gång! Efter lite mer google-research kom vi fram till att en weekend är precis en sån resa vi ska göra!

 

 

Förutom mat och shopping kommer vi att besöka Auschwitz. Jag har läst så mycket om det, har hört människor berätta om det -det har vart ett måste på min bucket list! och nu ska jag äntligen få se det -tillsammans med vår äldsta. Om inte det är att skapa minnen så vet jag inte vad som är! 

 

Vi båda är exalterade och ser fram emot den här resan. Allt är bokat och klart -om 15 dagar reser vi till Kraków! Kanske blir den här hösten bättre än någon annan gång!

 

Av Natascha Lindberg - Tisdag 10 sept 10:15


Nu är den här, den har smugit sig på en -knappt att man har märkt av det förrän nu. Att vakna till solen är längre ingen självklarhet(!) -istället är det grått, kallt, mörkt och blött. Årstiden på året som jag gillar minst, årstiden på året som ofta vänder upp och ner på hela min vardag och livscirklarna är allt annat än runda. Jag gillar inte hösten  -inte alls! Det finns många nackdelar och bara tre fördelen -levande ljus, koftan och långa raggsockor.


Idag är det APT för tredje gången sen barnen började började? på Eddies förskola. Jonas var hemma idag och jag drog lotten på idag. Hade ju definitivt vart mysigare med en måndag och det hela kunde ha vart långhelg. Vi startade vår dag så som vi alltid gör -med sovmorgon! Jag älskar hur mina barn alltid har anpassat sig efter mig när det kommer till sovmorgon -annat är det med Jonas. 


Idag har vi planer på att luncha i stan, byta skor och stövlar eftersom jag helt köpt fel strl till barnen och bygga lego. Det sistnämnda är inte min grej och jag hoppas på att han hittar en annan aktivitet som vi båda ska trivas med. Jag har aldrig förstått mig på dom små legobitarna som tycks aldrig passa där dom ska?

 

       

Dom här två! 

Våra lediga morgon spenderar dom här två precis så som på bild -alltid!

Jag visste att Ragnar var något alldeles speciellt när jag och Simon hämtade hem han!

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Lindberg med Blogkeen
Följ Lindberg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se