Alla inlägg under april 2018

Av Natascha Lindberg - 30 april 2018 09:30


Jag älskar att åka till Borlänge. Det är ju där man hittar allt man behöver!

 

I fredags åkte jag och min en av dom chef till Borlänge.

Vi var där för att hämta ny hyllor till butiken, så på tiden!

Sen vet ju alla att man inte åker till Borlänge för ett måste, man passar ju självklart på att lusta sig lite.

 

Det vart nya gardiner, lampor, tavlor och mycket annat smått och gott som följe med efter vägen..

till och med en stekpanna med artikelnr istället för ny i plast det var bara att lämna den i kassan! 

Men det var det inte det enda som jag lämnade i kassan, jag lämnade också svärmors matta och min gardinstång vid kassan...betald dessutom!

Jag upptäckte det när jag stod på hennes uppfart några timmar senare! Gaaah vilken panik! 

Dom kommande 17 timmarna ringde jag 3 gånger och chattade med dom 2 gånger. Någon matta hade dom inte hittat, något direkt nummer till butiken fick jag inte. Jag fick känslan att jag var besvärlig, att jag ringde för ofta!

Jag fick ett svar att inga varor har blivit "glömda" på varuhuset! Att bara sätta citationstecken i den meningen, över just det ordet gjorde mig förbannad!


Jag fick hur som helst tag en bekant som just då var på Ikea och bad henne att fråga direkt på varuhuset.

Men visst vart det så, mattan och gardinstången fanns där! Lättad och stressad över situationen så åkte jag och Jonas dit direkt efter att jag hade jobbat klart! Varför kundtjänst inte kunde se att den "glömda" mattan fanns inne visste inte personalen i Borlänge. Jag förklarade hela situationen för henne, mina samtal, deras bemötande osv. Som ett plåster på såret fick vi 2 st lunchbiljetter i deras restaurang, mat, ficka och annat tillbehör! Det kallar jag service!


Trots att det vart ett snabbt besök på Ikea, trots att jag bara dagen innan hade vart dit och handlat så fick vi ändå med oss en hel del! Man kommer aldrig tomhänt hem från Ikea!

   

Det vart hur mysigt som helst med en extra ljuskälla bakom soffan. 

Nu ser jag även en större bild av hur jag vill att det ska vara på väggen ovanför soffan.


   

På taklampan ska vi spraymåla om koppardetaljerna för att det ska passa in i köket!



 

MAJ

Av Natascha Lindberg - 30 april 2018 08:27


Godmorgon!

Klockan 07:00 vaknade Eddie och vill UPP UPP UPP. Jag som i vanliga fall aldrig tar till med plattor/paddor för att sysselsätta barnen älskar att dom finns tidiga morgon! I 45 min satt lag han där bredvid mig och tittade på Bamse. 

Nu har vi vaknat,dom små har fått frukost, jag mitt morgonkaffe dom stora har fortfarande sovmorgon. 

 

Igår hade vi en riktigt vårstädning ute på gården. Inte en sån som dom allra flesta menar när dom säger att dom ska vårstäda...ni vet, kratta löv, rensa i rabatten, tvätta bilen?! Nej en sån vårstädning som att låna en stor lastmaskin från jobbet och dra upp X-antal buskar på gården! Jag har länge velat bli väck dom, dom har vart planterade snett upp på vår uppfart, närmast där jag parkerar min bil! Små många gånger man har fått lov att snudda busen när man ska ut. Tanken är att bredda uppfarten ett par cm, sätta ny snygg kantsten och sen sätta staket på sidan istället.


  Om det här inte är vårstädning så vet inte jag!

 

  

 

Sista April idag. Jag valde att ha en ledig dag idag. Det känns alltid lite drygt att sätta barnen på dagis en klämdag. Ikväll däremot ska jag jobba, 18-22:30 i kiosk på Noretskolan. För och nackdelar med barn som idrottar.

Det är Buster Cup i Mora. 


Jonas ska ta med småpojkarna dom stora med om dom vill och åker ner till Harbacken

för att se när dom tänder kasen.

Förhoppningsvis hinner jag att äta innan jobbet. Här har man vart och köpt kött, potatis, sallad och planerat att göra efterrätt men har glömt att man ska vara borta hela kvällen!

Jag hoppas bara att vi slipper ta hand om berusade tonåringar på skolområdet!


Trevlig Valborg 


Av Natascha Lindberg - 21 april 2018 20:19


God kväll! 

Jag bara älskar att klockan är 20:21 och det är fortfarande ljust ute. 

Man skulle kunna tycka att man automatiskt borde vara lite piggare då..?

Just idag beror det nog på att vi har vart i Älvdalen med bröderna "Drygkvist" och badat. Jag är absolut ingen badhusmänniska, jag rent av avskyr badhus! Det är för mig ohygieniskt med all dess kissande, snor och andra bakterier...och dessutom väldigt kallt! Speciellt badhuset i Mora, där blir man förkyld bara man stoppar in huvudet innanför dörrarna! Men i Älvdalen har dom en lite mindre pool som alltid är uppvärmd! Barnen älskade det, speciellt att åka rutschkanan.. något dom gjorde 1 miljon gånger.

Jag tyckte det mycket fräschare i Älvdalen än i Mora, vi kommer absolut att åka dig igen!

Vi tänkte att om vi åker dit tidigt så har vi tid kvar att göra annat också...

nja, riktigt så vart det inte.

Att man kan bli så trött av att bada?! Barnen somnade i bilen, för att inte vara allt för ego höll jag mig vaken för Jonas skull men bokstavligen dök ner ner i sängen så fort vi hade kommit hem! Eddie fortsatte sova fast än vi burit in honom och väckte sen oss alla strax före 16... det får vi fan för nu eftersom han fortfarande är vaken.


 


 

Barnen/vi älskar fortfarande dessa skrutteringar, värt varendaste krona!

 

Lite nytta har vi ändå gjort på eftermiddag!

Handyman han är så tog han tag i att byta hjulen på bilen till sommardäck. 

 


Jag kan ärligt inte i ord beskriva hur mycket jag faktiskt älskar den där mannen!

Han går mig på nerverna, gör sällan klart hela projekt och har ett minne som en guldfisk!

Men har är allt vad jag någonsin vill ha hos en partner! Han är en fantastisk man som fortfarande... än idag överraskar mig och tar mig inte för givet. Han är en amazing pappa till alla barnen, ovas mina, dina eller våra!

Och han är utan tvekan min bästa vän!


 


Och barnen.. ja dom har njutit av vädret och har lekt i sandlådan i flera timmar.



Nu ska vi njuta av en varsin sushilåda och ett-två avsnitt av  Orange is thé new black!

Dags att hitta en annan serie, vi tycker den här serien har börjat bli ganska händelselös och enformig. 

Har ni några tips på bra serier,? så pass bra att man går och lägger sig alldeles för sen på en vardag just bara för att serien är för bra för att sluta se! 

Sons of Anarrchy

Breaking Bad

The Affair 

Dom bästa serierna!

Av Natascha Lindberg - 18 april 2018 10:08



Godmorgon...och morgonkänslan, ni vet den där groggiga trötthetskänsla som man får när huvudet inte funkar, du ser dubbelt och känner att all du gör och säger görs i slowmotion(?) jag kommer känna den hela dagen! Man skulle väl kunna säga att sova inte var ett alternativ för Eddie inatt! Man kan ju tycka att sjuka barn borde sova mer, vila mer...mysa mer men istället känns det som om dom har mer energi än någonsin! Nu vill jag ha sommar så att alla bakterier och annats skit dör ut och att barnen ska få vara friska i mer än 1 v i taget!


Idag har pappa utbildning och jag blir alltså hemma med barnen. Lika  bra, man får så mycket gjort då! Jag har lite ytterkläder som ska tvättas upp och plockas undan för den här säsongen! Sängkläder som ska bytas. Sånt som jag och inte han gör, sånt om måste göras men tiden tycks aldrig riktigt räcka till...

då är vab ett perfekt tillfälle att få såna saker gjorda!


Sommaren är på ingång, semester ska planeras och dom ringde precis och påminde mig om att sommarschemat inte hade blivit inlämnat typiskt, jag har fyllt i, skrivit under men inte lämnat in i tid Det får blir att jag skickar iväg en av dom stora efter skolan. Det här med att planera, jag är väldigt duktig på det. Jag förbereder, jämför datum och priser, kollar ev barnvakt och ser till att allt verkligen klaffar. I sommar har vi bokat 2 st minisemestrar, till Astrid Lindgrens Värld och till Finland på en 48h kryssning. Till Småland ska Vi vuxna och småpojkarna åka dom stora har inget som helst utbyte av att åka och träffa ex Pippi  men nu har det skitigt sig med planeringen. Det här händer ju bara inte! Allt var genomtänkt, men nu vart det byte av barnhelger och utomlandsresa för barnvakten. Vi är lite kluvna här hemma hur vi ska göra! Den äldsta fyller 15 år och ska jobba den helgen, kan han...klarar han av att vara hemma ensam 4 nätter? När klarar barn av att vara hemma själva tanken är ju självklart att ha någon som kommer och kollar till honom? ÅÅ jag blir stressad av att helt ha tappat kontrollen för den helgen! 


Jag får börja med dagens sysslor och hoppas på att en briljant idé,

en perfekt lösning ska dyka upp! 

Av Natascha Lindberg - 17 april 2018 20:45


Just nu är det svårt att hålla ögonen öppna.

En stressig jobbdag pga vabb imorgon med varor som ska packas upp, lagras och fram.

Jobb-Insta/fb som måste uppdateras,

ni följer väl oss på Instagram: grannas_hemslojd och facebook: Grannas A.Olssons Hemslöjd?!

 

 

Ett intensivt träningspass och ett föräldramöte på det...jag har precis fått sätta mig! Just nu väntar och hoppas jag på att vår minsta lilla sjukling ska somna så att jag kan inta ryggläge framför Orange is the new black! Imorgon är det jag som vabbar så jag har inte jättebråttom till sängs!

 


Nu har vi i alla fall tagit tag i 6:ornas klassresa.

Vi var nog lite nervösa vi i föräldragruppen,

iaf jag inför detta möte!

Åsikter och viljor har vart många men engagemanget

väldigt litet från vissa.

Vi har i nuläget i alla fall en plan och budget! 

Sammy och hans klasskompisar ser så himla mycket fram emot det! Jag minns ju själv när jag var yngre och fick åka på klassresa. Sova borta med kompisarna, göra olika aktiviteter, ligga länge och prata på natten, smyga in i den andra stugan MEN framför allt... dom minnen man bär med sig! 

Nästa år börjar han högstadiet, nya lärare, nya klasskamrater, hårdare dagar, mer ansvar! Jag vill att han och hans vänner får en sista sak att minnas från sin tid från låg/mellanstadiet. Ett sista farväl, ett avslut...

men också ett "välkommen sommarlov"!



I Maj ska jag själv åka på en liten "klassresa" Jag och några vänner har äntligen fått till ett datum för en liten partykryssning! Fast i vår ålder heter det väl kanske spakryssning och buffé lyx?!  Hur som helst så ser vi alla fram emot det! En har ett företag att sköta, en annan ett barns som aldrig sitter still, den 3 vill bara komma bort och sen jag men 100 barn och tiden som gör allt annat än att stå still! Men vi gjorde det, vi fick det att fungera, resan är bokad och betald och vi kommer komma iväg!




Av Natascha Lindberg - 15 april 2018 12:21


Vilken fantasisk dag det var igår, vilken värme! 

Vi kickade snabbt igång dagen med ett gympass i Nusnäs, Jag och Jonas.

Lör-sön är dom enda dagarna på veckan som vi tillsammans har möjlighet att träna ihop.. det och att den äldsta vill/kan ställa upp! 

Efter lunchen hade Jonas sysslor som han ville ta tag i, Eddie behövde sova middag och jag hade ingen lust att sitta inne...klädde på Eddie, ner med honom i vagnen och tog därefter en 70 min PW i finvädret 👌 


   


   Det gjorde både mamma och Eddie gott! 


Resten av dagen spenderade jag

med min syster. 

Jag är så glad och tacksam över att vi tillslut fick en relation. varför det har vart så, en komplicerad relation kanske jag (med hennes godkännande) tar en annan gång! Jag har inte bara fått en syster, barnen har fått en moster..Som dom avgudar! Moster hit, moster dit...och så lite Tyson på det. 

Av Natascha Lindberg - 7 april 2018 18:05


inlägget måste öppnas upp som webbversion om bilderna ska kunna ses riktigt


När man har hus tycks renovering

aldrig ta slut...

och när man tror att man är klar...

ja då är det dags att börja om!


Vi har gjort det mesta i huset, stora badrummet är det enda ogjorda i huset.

Resten...ja det är dags för omrenovering! Lilla toaletten ska göras om, trappen ska göras om, jag vill tapetsera om vårt, Eddies och vardagsrummet! Theo vill ha nya tapeter, det fattas lister i köket...

även där ska det tapetseras om!

Suck, man blir aldrig riktigt klar. Och nu när sommaren snart är här så är det dags för projekt ute, ett nytt staket måste byggas, buskar som ska grävas upp så att ny uppfart kan fixas, soldäck som ska byggas!


Man både tröttnar och tycker det är kul! Just nu är jag jättesugen på att fixa det lite mer mysigare inne, inreda mera, framkalla bilder och sätta upp, tavlor, byta mattor...

Jag har länge kollat in några fönsterlampor på Maxi, lampor som jag tänkt använda som läs/sänglampor i sovrummet.

 



 

Nu var dom dessutom på 50%!

Jag vet dock inte om jag vill inreda med stål/"silver" eller om jag ska fortsätta på svart, grått och vitt?

Här om veckan köpte jag sammetsgardiner, hela rummet fick en mysigare/varmare känsla!


 


 


Sen tänker vi oss en snygg tavelvägg ovanför sänggaveln? 

 

Av Natascha Lindberg - 4 april 2018 20:51


Nu har mina 30 dagar löpt ut. 

Jag har vägt, mätt och tagit för och efterbilder. Jag har följt ett kostschema typ och träningsschema!

 

Jag måste säga, jag är sjukt besviken!

Kostschemat, ja jag kunde ha vart något bättre på det. Lite skitmat och lite för mycket sött har slinkigt ner MEN jag har vart sjukt bra på att följa träningsschemat! 5-6 träningspass i veckan! 

 

Enligt mätningsresultat så har det absolut hänt grejer!

Jag ser att jag har fått muskler över rumpan, precis så som jag ville!

Magen, jag ser lite skillnad men känner mig fortfarande lite för vätskefylld!

 

DÅ                                                      NU

Vikt: 74kg                                           74kg  Jätteförvånad!

Mage: 88cm                                        85,5cm  Alltså -2,5cm               

Arm: 31cm                                          29,5cm           -1,5cm

Lår: 61,5cm                                        60,5cm           - 1cm

Rumpa: 101cm                                    102cm             +1cm

 

Jag hade väl någonstans önskat att vikten kunde varit någorlunda lättare men samtidigt måste jag komma ihåg att muskler också väger!? Det här med muskler och att träna tungt är något jätte nytt för mig! Under en långt tid, nästan 1,5år så gick jag på LCHF och körde mestadels Cardio, nästan aldrig någonsin vikter. Jag gick ner sjukt mycket och var jättenöjd med min kropp. Idag kan jag se tillbaka på bilder och inse att jag faktiskt bara såg smal ut, inte direkt fit eller stark..bara smal!

 


Long time ago... 4 år sen!

Jag känner att jag fortfarande har lite kvar att jobba med så jag har beslutat mig att göra en ny 30 dagars challenge! 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards