Alla inlägg under augusti 2020

Av Natascha Lindberg - 28 augusti 2020 09:26


Godmorgon -Goddag -Go´kväll. Tanken slog mig att när jag inleder ett inlägg med godmorgon så kanske du som läsare läser det ikväll. 


Igår hade jag och min yngsta en shoppingdag -vi har nu köpt på oss lite nya skor och jackor inför hösten och vintern. Just nu i dessa tider försöker jag stötta närbutikerna i området och jag gör därför mindre onlineshopping än vad jag brukar. Jag tycker annars att det är smidigt att bara klicka hem och hämta paketen i samband med ex mathandling. Tyvärr blir det att klicka hem lite grejer i alla fall eftersom 2 av butikerna inte hade kläder inne i rätt storlek

-boomer!


 

Hittade en snygg och prisvärd lättviktsjacka

-perfekt att ha nu när det börjar bli lite kyligare ute.. men också riktigt bra att ha som "biljacka"


 

Skaljacka från McKinley -dock upplever jag dom väldigt små i strl och det vart därför en 122/128. Vår yngsta har egentligen strl 116. Det fanns dock ingen i brorsans storlek och den har jag i stället fått beställa från nätet. Jag har för ca 2 år sen slutat med syskonmatchning men när det kommer till schyssta ytterkläder tycker jag det är svårt att hitta olika plagg som ska passa mina krav!


 

Dom har har jag höga förväntningar på -trots prislappen på ynka 299:- 

En softshell sko -perfekt nu till hösten! 

 

  

Av Natascha Lindberg - 24 augusti 2020 11:19


Hallå -måndag igen. Solen skiner och än tycker inte jag att hösten riktigt gjort sig påmind. Det är lite kallare vindar på morgonen men övergår till värme under dagen. Jag vet att jag ändå bör kolla igen barnens kläder inför hösten. Tidigare har jag sparat ytterkläder efter syskonen men insåg ganska snabbt att det inte är så stor idé eftersom dom växer så olika och jag har gång på gång hittat kläder som aldrig igen har blivit använda. 

 

 

Jag skrev ju tidigare om att vi har gjort lite renovering -den här gången fick fönstren sig en omgång. Efter att ha hittat mögel i vårt sovrumsfönster och då min man inte tyckte vi skulle byta just nu så bestämde vi oss för att slipa och måla om dom. Nu kommer dom hålla i några år till. Men vilken pest att måla om. Vi har gamla fönster -dubbelfönster och det var en hel del att måla x 3 och vissa 4gg. Slutresultatet vart ändå väldigt bra och jag känner att jag kan leva med det tillsvidare. 


 

 

 

Resultatet ..


 

Svårt att ta en bild i just det fönstret eftersom solen ligger på där..


 

 

Men visst vart det fint -jag älskar´t!


Vad lite färg kan göra -eller hur?

 

3 st stadier för en renovering:

1: Man kan prata om det i år innan man kommer till skott.

2: Man börjar och undrar varför man började -det tar sån tid!

3: Man blir klar, ser resultatet och undrar varför man inte har gjort det tidigare?!


  

Av Natascha Lindberg - 23 augusti 2020 10:34


Det har blivit väldigt glesa och ganska så osammanhängande inlägg dom senaste veckorna -det blir så när livet kommer mellan. Vi har sysslat på med renovering, nybygge, vart på semester och nu har även hockeysäsongen dragit igång.

Vi har vardagssysslor där i mellan och jag har även kommit igång med min träning. När alla måsten är klara för dagen vill jag bara sjunka ner i soffan framför tv.n Hur finner ni tid till att blogga varje dag?


Idag är det söndag och som alltid här hemma hos oss en städdag. Barnen städar sina rum, vi åra och gemensamma delar vi på -alla hjälper till. Matschema för veckan måste skrivas och inhandlas, tvätten ska tvättas. Idag är det även byta sängkläder dagen -älskar att krypa ner nyduschad i rena lakan.. lite av vardagslyx för mig!


Jag har ett sjukt bra tips till er när det kommer till bäddmadrass -hur man rengör den, kanske ni redan har testat det?

Efter ett småbarn med vad allt det innebär .. läckande bröstmjölk, vällingspill, läckande blöjor, drägel och så klart även våra egna kroppsvätskor så blir ju bäddmadrassen efter ett tag inte så mysig och jag var alldeles nyligen på väg att kasta den vi hade och köpa nytt. Jag ville dock ge EKOTIPSET.se en chans. 


Jag hade faktiskt tidigare för många år sen testat det här men då med lite annan teknik. Eller det var samma teknik men på det skulle vara på nya och färska fläckar. 


Jag blandade ihop en pasta av vatten och bikarbonat -50/50. Eftersom vår madrass hade ganska så många och rätt så gamla fläckar så gick det åt en hel del bikarbonat - 2st stora påsar. Jag gnuggade in fläckarna med en fiberduk och lät det sen ligga i nästan 2h innan jag dammsög upp den torra massan. Vissa fläckar behövde en omgång till, resultatet.. magisk! Det vart som en ny madrass! 


 

 

Här har ni resultatet!

 

 

Så har ni en skitig madrass så föreslår jag att ni testar det här -jag vart i alla fall supernöjd!


Dom finns även på instagram och tipsar dagligen nya saker att testa för ett renare hem

+ mycket annat! Jag älskar bland annat deras "fönsterputs" som funkar precis på allt!


 


  

Av Natascha Lindberg - 20 augusti 2020 12:24


Det var en surrealistisk känsla som jag vaknade upp med i morse -just i stunden fick jag lite lätt panik och trodde jag hade försovit mig och att vi nu var sena för vår avresa mot Arlanda och resan till Turkiet. Just nu i stundens skrivandet hade vi kanske försökt lokalisera ett ställe för lunch innan vår incheckning -tänk om så ändå var fallet! 


Ja -jag känner mig lite bitter, ledsen och besviken. Det kunde ju ha blivit så bra! Gilla läget? Nej det gör jag inte men man får helt enkelt acceptera situationen och förhoppningsvis kommer vi iväg nästa år!


I mitt förra inlägg skrev jag att det nu var dags att ta tag i träningen igen -inte heller det vart det något av! En stund innan jag skulle iväg knäppte det till i min fot och jag kunde knappt stödja på foten efteråt -inte alls under dom kommande 2 dagarna. Jag fick dagen efter komma till vårdcentralen och till min besvikelse få en ganska så arrogant läkare som inte tycktes alls förstå hur jag kände det. Hon ställde frågor med rykande panna, motfrågor på mina svar och testade vid ett tillfälle på att kolla om jag faktiskt talade sanning genom att be mig göra helt omöjliga "övningar" Hon tyckte heller inte att jag såg så sjuk ut. Min reaktion var genast att ifrågasätta hur en person med en skadat fot bör se ut för att tas på allvar? Vi jag enades om att hon skulle skicka en remiss till röntgen för att se att jag inte har en spricka eller liknande! Idag -nästan 1 vecka senare är det mycket bättre men jag får till och från under dagarna samma slags problem. Det får som tur över efter en stunds vila. Tid till röntgen har jag idag 13:30. Det finns så mycket jag skulle kunna berätta om mitt ganska så otrevliva besök på vårdcentralen men jag nöjer mig med att skriva -vad är grejen med dagens läkare och deras olämplighet i frågor dom ställer.. självklart inte alla men alldeles för många?


Jag har trots det lyckats skrapa ihop ett träningsschema för dom nästkommande 15 dagar uppbyggt på en 60 dagars period -3 pass är redan genomförda.


Men nej, saker blir inte alltid som planerat -allt annat hade vart konstig i min vardag. Det finns alltid något som krånglar till det och bucklorna på vägen tycks bara blir fler och fler. Jag önskar den dagen då vägen är lite mer ny-asfalterad och att det börjar gå lite mer rakt! 

 

 

Vi kunde ha varit där!

 

 

 

Av Natascha Lindberg - 13 augusti 2020 10:53


Jag ska bara vila ögon, sa jag kl 17 igår eftermiddag för att sen vakna upp 2h senare. Under den korta tiden hann jag drömma att jag och min man fått en liten flicka, var separerade, bodde fortfarande tillsammans och hade 2 varsina dagar där vi fick göra vad vi vill -hur sjukt! Tänk så konstigt man kan drömma eller vad drömmar möjligtvis kan betyda?!


Idag är jag så mycket piggare och hade tänkt mig ett träningspass i eftermiddag. Helt ärligt så har jag inte satt foten på gymmet på flera veckor -kanske till och med månader. Mitt träningskort på Actic har blivit uppsagd och tanken är att jag ska träna på ett litet gym i byn där jag arbetar. Det är knappt några människor där och årsavgiften kostar ynka 500.- Jag känner mig inte redo att träna inför folk nu när jag så länge har legat på "latsidan". Jag har faktiskt varken haft lust eller motivation under sommaren! 


Jag är fortfarande korttidspermitterad och uppsagd från och med sista november -några framtidsplaner har jag ännu inte börjat fundera på. Kanske är det för att jag hoppas på att få vara kvar, kanske är det för att jag inte riktigt vet vad jag vill syssla med. Jag vet att jag borde ta tag i det men har inte haft motivation för det heller.


Det vart ett väldans blandat inlägg som förhoppningsvis fyller i luckorna i min frånvaro här på bloggen.

 

  

 

Av Natascha Lindberg - 11 augusti 2020 09:00


Tänk så fort tiden går -igår var det 7 år sen som vi gifte oss i en timmerlada i närliggande by.


Jag kan spendera timmar på att skriva vad min man betyder för mig -på både gott och ont.. såklart mestadels gott! 


Jag nöjer mig med att skriva att jag älskar han

-mer idag än den dagen vi faktiskt gifte oss. Missförstå mig rätt. Jag har alltid älskat honom, nästintill sen dag ett! Det är bara det att för varje år som går så kommer vi närmare varandra, lär känna varandra och uppskattar allt nytt med varandra. Hänger ni med?

Han är inte bara min man eller pappa till våra barn -han är också min bästa vän och vet precis vem jag är. Jag behöver inte filtrera mina känslor eller passa min tunga även om jag ibland själv hade önskat att jag kunde. Han älskar mig precis för den jag är och har aldrig någonsin försökt att ändra mig -är inte det kärlek så vet jag inte vad!

 

 

Grattis till oss älskling! 

Vi vet båda att det inte alltid har vart lätt -vi har haft många svackor..

Men det har vart så värt det -varje dag!

 

Jag älskar dig -det gör jag!

 

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards